Cât a putut să mănânce un chinez căruia i s-a interzis să mai intre într-un restaurant „all you can-eat‟?

1 chinese food jpg jpeg

După ce a fost acuzat că a mâncat mult prea mult, un chinez n-a mai fost primit într-un restaurant în care se poate mânca fără a face rabat de la cantitate.

Vloggerul Mr. Kang, cum este el cunoscut pe reţelele sociale, a declarat pentru un post de televiziune provincial din China că i s-a interzis să mai calce în restaurantul Handadi Seafood din oraşul Changsha. După mai multe vizite făcute la acel local, ocazie cu care a mâncat peste măsură, a fost obligat să renunţe la preparatele lui preferate. Decizia proprietarului de restaurant vine pe fondul unei represiuni a guvernului chinez, după ce s-a cerut anul trecut „combaterea risipei alimentare‟. Povestea lui Mr. Kang a devenit virală pe reţelele sociale chineze, acumulând peste 250 de milioane de vizualizări pe Weibo.

A ras 4 kg de creveţi dintr-un foc

Mr. Kang este printre puţinii care se pot lăuda că mănâncă 1,5 kg de picioare de porc la o singură masă. Aceasta a fost doar la prima vizită făcută la restaurantul în care nu i se permite să intre. La o altă ieşire la Handadi Seafood, a savurat 4 kg de creveţi. Cânt a aflat că i se interzice să mai meargă acolo, a spus că restaurantul discriminează clienţii care pot mânca mult. „Pot să mănânc mult. De ce este o problemă?‟ a afirmat el, adăugând că nu a irosit mâncarea.

L-a exasperat pe proprietarul restaurantului

Proprietarul localului Handadi Seafood a susţinut că Mr. Kang este un client care îl costă prea mulţi bani. „De fiecare dată când vine aici, pierd câteva sute de yuani. Chiar şi atunci când bea lapte de soia, poate bea 20 sau 30 de sticle deodată. Când mănâncă picioare de porc, consumă toată tava. De obicei oamenii folosesc cleşti pentru a lua creveţii, dar el foloseşte o tavă pentru a-i lua pe toţi‟, a explicat proprietarul.

Legea contra risipei alimentare din China i-a afectat pe vloggeri

La fel ca mulţi alţi vloggeri chinezi şi Mr. Kang a avut de suferit după introducerea unei legi împotriva risipei alimentare. Legea s-a bazat pe faptul că aproximativ 18 miliarde de kilograme de alimente sunt risipite în fiecare an în industria de catering din China. Prin urmare, s-au adoptat noi legi şi s-ai interzis inclusiv videoclipurile mukbang, un gen popular de filme scurte, originar din Coreea, care implică mâncatul excesiv.

Citeşte şi:

Secrete din bucătăria chinezească. Află de ce preparatele lor sunt mai gustoase

Cine sunt cei mai bogaţi tiktokeri? TikTok are 1 miliard de utilizatori activi cu 4 ani mai devreme decât Facebook

În cadrul unei campanii numită „Operaţiunea farfuria goală‟, autorităţile locale au introdus măsuri de reducere a risipei, inclusiv încurajarea magazinelor să limiteze numărul de feluri de mâncare la un număr mai mic decât numărul de meseni din grup.

După ce au intrat în vigoare noile legi, vloggerii care realizează videoclipuri în care se mănâncă peste măsură riscă să primească amenzi de până la 100.000 de yuani, echivalentul a 21.500 de dolari. Şi restaurantele pot percepe o taxă pentru clienţii care lasă în farfurie o cantitate mare de alimente.Recente

Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg