Ce este apa micelară, lichidul-minune care îţi face chipul radiant

ce este apa micelară jpeg

Ştiai că poţi să-ţi cureţi tenul doar cu un singur produs? Creată în anii '90 în Franţa, apa micelară este o alternativă la-ndemână cu care poţi înlocui clasicul demachiant de faţă, mai ales că nu necesită clătire. Iată ce este apa micelară.

Dacă şi tu te întrebi ce este apa micelară, ei bine atunci trebuie să ştii că apa micelară şi-a căpătat numele datorită micelelor, molecule mici cu aspect de granule de gelatină, care plutesc în apă şi care au ca sarcină captarea machiajului, resturilor de sebum şi altor impurităţi. Interesant este că după folosire nu mai ai nevoie de apă tonică şi nici de clătire.

Ce este apa micelară şi cum funcţionează

Potrivit medicului dermatolog american Hadley King, „miceliile sunt atrase de murdărie şi de sebum,îndepărtându-le blând de pe faţă,fără să le întindă sau să le redistribuie şi să usuce pielea“,spune ea. Un alt mare plus al acestui produs este că nu lasă o peliculă uleioasă pe ten,după folosire. Prin urmare,apa micelară este un produs 3 în 1,fiind folosită ca spălare facială,demachiantşi tonifiant.

Este pentru toată lumea?

Apa micelară este potrivită pentru toate tipurile de piele,existând numeroase variante care se adresează tenului uscat,gras,mixt sau sensibil. Iniţial,ea a fost concepută pentru persoanele cu tenul sensibil,care se înroşeşte foarte repede şi care are nevoie de calmare şi o îngrijire specială. Dacă ai tenul uleios sau cu tendinţe acneice,este posibil ca acest produs să nu-ţi curăţe faţa aşa de bine precum ţi-ai dori. De aceea,persoanele cu tenul gras,precum şi cele predispuse la acnee,trebuie să-şi completeze rutina de îngrijire a pielii cu un demachiant facial.

Ce este apa micelară şi cum se foloseşte

Înmoaie o dischetă de bumbac în soluţie şi foloseşte-o asemenea demachiantului clasic. Aplic-o pe toată faţa,de la frunte la bărbie. Începe cu ochii,după care continuă cu restul feţei:obraji,frunte şi bărbie. La final,demachiază buzele,gâtul şi decolteul. Este bine să foloseşti câte o dischetă distinctă pentru fiecare ochi. După utilizarea produsului,aplică un ser sau o cremă hidratantă potrivită pentru pielea ta. Repetă procedeul de două ori pe zi,dimineaţa şi seara. Chiar şi dacă nu te-ai machiat tot trebuie să te demachiezi zilnic.

Când vine vorba de ce este apa micelară şi cum se utilizează, trebuie să ştii că folosirea dischetelor de bumbac joacă un rol major în eliminarea eficientă a machiajului. Bumbacul este hidrofil,ceea ce înseamnă că absoarbe soluţia apoasă foarte bine,acţionând ca un magnet,eliminând cu uşurinţă murdăria,machiajul şi sebumul.

Nu usucă pielea

Spre deosebire de alte soluţii demachiante care conţin substanţe chimice concentrate menite să înlăture depunerile de praf şi machiajul,apa micelară este diferită. Moleculele sale se depun pe toate particulele de pe faţă şi le dizolvă. Datorită agenţilor de curăţare blânzi,care se găsesc în compoziţia ei,apa micelară acţionează fără a usca pielea,provoca furnicături,strângeri de piele sau usturimi. De regulă,iritaţiile şi inflamaţiile pielii apar din cauza unor substanţe din produsele cosmetice,precum parabenii şi coloranţii. Specialiştii le-au eliminat din compoziţia apei micelare,scâzând astfel riscul de astfel de neplăceri.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg