Ce este ayahuasca? Prințul Harry spune că drogul îl ajută enorm!

Ducele de Sussex a fost criticat în urma discuției avute cu expertul în traumă Gabor Mate pentru că promovează drogurile, ridicând în slăvi efectele pe care le are ayahuasca.

image

De când a părăsit familia regală britanică, Prințul Harry continuă să facă declarații uluitoare în detrimentul rudelor sale, dar și ale lui însuși, dacă e să luăm în calcul că se promovează cu ajutorul unor substanțe interzise în țara lui natală. În loc să transmită public mesajul că a reușit să treacă prin suferințele îndurate fără să apeleze la droguri, el face exact opusul. De unde și criticele la adresa lui.

Fiul cel mic al regretatei Prințese Diana a dezvăluit, weekendul care de-abia a trecut, că marijuana „chiar m-a ajutat” să gestioneze moartea mamei sale. De asemenea, tot în dialogul deschis cu Gabor Mate, a precizat că a avut o „experiență pozitivă” cu ayahuasca, susținând că „mi-a dat senzația de relaxare, răbufnire, confort și ușurare pe care am reușit să le mențin o perioadă de timp”.  

Discursul lui a deranjat multă lume, având în vedere că promovează niște substanțe care sunt ilegale și efectul pe care cuvintele lui de laudă îl poate avea asupra generației tinere, care este oricum expusă și tentată să folosească droguri. El pune accentul pe efectele benefice pe care canabisul și halocinogenul Ayahuasca le-au avut asupra lui. Și mulți consideră că asemenea comentarii sunt, pur și simplu, iresponsabile.

Evident că nu oricine folosește astfel de substanțe devine psihotic, însă există un risc major ca asta să se întâmple, lucru pe care Harry nu l-a precizat în discuția de 90 de minute pe care a avut-o cu binecunoscutul terapeut maghiar Gabor Mate în acest weekend.

Dar ce este ayahuasca?

Este o băutură din plante găsite în pădurea Amazon, care îți afectează mintea. Ayahuasca poate cauza paranoia și atacuri de panică care pot afecta sănătatea psihică a utilizatorului și pe termen lung, nu numai scurt. Alte efecte secundare ale folosirii acestui amestec de plante sunt voma și diareea. Având în vedere aceste efecte neplăcute, de ce o folosesc oamenii? Pentru că dă o resetare creierului, în principiu. Cel puțin asta susțin unii dintre utilizatorii ayahuasca.

În concluzie, Ayahuasca este o infuzie sau fiertură pe care o folosesc în mod tradițional localnicii din zonele amazoniene, ca medicament spiritual, și care dă halucinații puternice.

Foto - Shutterstock



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg