Ce fel de cancer are Prințesa Kate Middleton. Medicii s-au decis!

Întocmai ca Regle Charles al III-lea, Prințesa de Wales dorește să nu ofere mai multe informații despre cancerul său. Însă medicii din întreaga lume au analizat situația delicată în care se află Kate și s-au pronunțat.

Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg

Doctorul Yazan Numan, un oncolog renumit din Marea Britanie, a ținut să-și facă cunoscută părerea despre ce gen de cancer poate avea prințesa britanică și care este posibila prognoză medicală pentru viitoarea regină britanică.

Palatul Kensington nu a precizat tipul de cancer descoperit la Kate Middleton în timpul operației făcute pe 16 ianuarie, însă, având la dispoziție informațiile oferite chiar de prințesă, există un număr de posibilități – se pot descoperi celule cancerigene în timpul unei operații abdominale, când se intervine asupra vezicii, intestinelor sau organelor reproductive.

„Ea a spus că a fost vorba despre o intervenție chirugicală majoră, așadar ne putem gândi la diverse complicații care ar fi putut apărea… Fie că a fost o infecție sau o hemoragie, e posibil să fi fost o perforare a intestinelor sau a stomacului”, a precizat dr. Numan. „Și, odată ce au început operația, au descoperit cancerul și au fost nevoiți să acționeze apoi în privința asta”, a adăugat acesta.

În timp ce este extrem de rar să descoperi cancerul după o operație făcută pentru o problemă non-canceroasă, se întâmplă, totuși, în 4% din cazuri acest lucru, a ținut să precizeze chirurgul american Yuman Fong.

„Când spunem că tratamentul e preventiv, rata de succes este de 70-75%, adică există atâtea șanse ca prințesa să nu mai facă niciodată cancer”, a subliniat dr. Numan. „Cred că se va reface și va duce o viață destul de normală după toate acestea”, a conchis expertul.

În concluzie, există mai multe posibilități – să fie cancer la vezică, să fi intrat în sala de operație din cauza endometriozei, care a apărut pe un ovar, ducând la apariția unui chist, care s-a dovedit, două săptămâni mai târziu, că era malign și nu benign.

Un alt medic oncolog dă verdictul - nu poate fi decât cancer uterin sau ovarian! Ca în cazul prințesei, sunt multe paciente care intră în operație pentru un chist considerat benign, care se dovedește, după analize, că este malign.

Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg

Oncologul Julie Gralow a dezvăluit, în MedPage Today, următoarele: „Chimioterapia preventivă se face când există un risc destul de mare ca niște celule canceroase să fi rămas în organism după operație sau, mai posibil, când există temeri că celulele canceroase au ajuns deja în sânge sau în sistemul limfatic”.

Dr. Gralow precizează că motivul „operației abdominale planificate” din ianuarie 2024 trebuie să fi fost pentru un cancer descoperit în tractul gastrointestinal, adică la stomac sau colon, în zona genitală sau urinară ori la rinichi. Limfomul se poate găsi oriunde în abdomen, în timp ce cancerul pelvian include organele reproductive, precum uterul sau ovarele.

Indiferent de tipul de cancer avut, îi dorim Prințesei recuperare ușoară și rapidă!

foto - Shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg