Ce fel de cancer are Prințesa Kate Middleton. Medicii s-au decis!

Întocmai ca Regle Charles al III-lea, Prințesa de Wales dorește să nu ofere mai multe informații despre cancerul său. Însă medicii din întreaga lume au analizat situația delicată în care se află Kate și s-au pronunțat.

Kate Middleton foto  Shutterstock jpg

Doctorul Yazan Numan, un oncolog renumit din Marea Britanie, a ținut să-și facă cunoscută părerea despre ce gen de cancer poate avea prințesa britanică și care este posibila prognoză medicală pentru viitoarea regină britanică.

Palatul Kensington nu a precizat tipul de cancer descoperit la Kate Middleton în timpul operației făcute pe 16 ianuarie, însă, având la dispoziție informațiile oferite chiar de prințesă, există un număr de posibilități – se pot descoperi celule cancerigene în timpul unei operații abdominale, când se intervine asupra vezicii, intestinelor sau organelor reproductive.

„Ea a spus că a fost vorba despre o intervenție chirugicală majoră, așadar ne putem gândi la diverse complicații care ar fi putut apărea… Fie că a fost o infecție sau o hemoragie, e posibil să fi fost o perforare a intestinelor sau a stomacului”, a precizat dr. Numan. „Și, odată ce au început operația, au descoperit cancerul și au fost nevoiți să acționeze apoi în privința asta”, a adăugat acesta.

În timp ce este extrem de rar să descoperi cancerul după o operație făcută pentru o problemă non-canceroasă, se întâmplă, totuși, în 4% din cazuri acest lucru, a ținut să precizeze chirurgul american Yuman Fong.

„Când spunem că tratamentul e preventiv, rata de succes este de 70-75%, adică există atâtea șanse ca prințesa să nu mai facă niciodată cancer”, a subliniat dr. Numan. „Cred că se va reface și va duce o viață destul de normală după toate acestea”, a conchis expertul.

În concluzie, există mai multe posibilități – să fie cancer la vezică, să fi intrat în sala de operație din cauza endometriozei, care a apărut pe un ovar, ducând la apariția unui chist, care s-a dovedit, două săptămâni mai târziu, că era malign și nu benign.

Un alt medic oncolog dă verdictul - nu poate fi decât cancer uterin sau ovarian! Ca în cazul prințesei, sunt multe paciente care intră în operație pentru un chist considerat benign, care se dovedește, după analize, că este malign.

Kate Middleton foto  Shutterstock jpg

Oncologul Julie Gralow a dezvăluit, în MedPage Today, următoarele: „Chimioterapia preventivă se face când există un risc destul de mare ca niște celule canceroase să fi rămas în organism după operație sau, mai posibil, când există temeri că celulele canceroase au ajuns deja în sânge sau în sistemul limfatic”.

Dr. Gralow precizează că motivul „operației abdominale planificate” din ianuarie 2024 trebuie să fi fost pentru un cancer descoperit în tractul gastrointestinal, adică la stomac sau colon, în zona genitală sau urinară ori la rinichi. Limfomul se poate găsi oriunde în abdomen, în timp ce cancerul pelvian include organele reproductive, precum uterul sau ovarele.

Indiferent de tipul de cancer avut, îi dorim Prințesei recuperare ușoară și rapidă!

foto - ShutterstockRecente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay jpeg
Tori Spelling foto  Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin jpg