Ce se întâmplă cu rochiile celebrităţilor după marile evenimente

La fiecare festival sau decernare de premii, admirăm ținutele uimitoare ale vedetelor de pe covorul roşu, una mai interesantă decât alta, fără să ne gândim la ce se întâmplă cu acestea după aceea. Este greu de imaginat că o vor mai purta a doua oară, deci ce fac vedetele cu rochiile în care au strălucit?

image

Cele mai multe celebrități nu-și cumpără ținutele de pe covor roșu. Stiliştii celebri trimit solicitări către casele de modă renumite și aleg apoi o rochie dintre cele propuse. Unele vedete au contracte cu anumiți designeri. De pildă, actriţa Kristen Stewart reprezintă brandul Chanel, de aceea poartă hainele oferite de acest brand.

Designerii împrumută rochiile pe o perioadă de cel mult două zile, urmând ca după eveniment să fie returnate. Sunt şi situaţii în care actrițele pot primi o rochie cadou. Pe de altă parte, sunt şi artiste care preferă să-şi cumpere singure rochiile pe care le poartă pe covorul roșu. Motivul? Mostrele au, de obicei, numai mărimi mici, așa că nu este deloc ușor pentru unele actriţe mai plinuţe să găsească o rochie să le avantajeze.

Unele branduri împrumută aceleași rochii mai multor vedete

În 2006, stilista actriţei Reese Witherspoon a fost șocată să afle că rochia Chanel pe care artista o purtase ​​la Globurile de Aur mai fusese îmbrăcată de o altă actriţă, Kirsten Dunst, cu trei ani înainte. A fost atât de supărată, încât a transmis casei de modă că nu va mai accepta nimic în viitor și le-a cerut celorlalți clienți celebri să-i urmeze exemplul.

Unele rochii sunt scoase la licitații caritabile

După ce se termină evenimentele la care sunt purtate, unele rochii pot fi scoase la licitație, iar banii cu care sunt cumpărate pot fi direcționați în scopuri caritabile. În 2020, stilistul vedetei Elizabeth Stewart a organizat o licitație la care au fost prezentate şi vândute cele mai frumoase rochii purtate de vedete.

Vezi şi: Cele mai ciudate tendinţe în modă din lume. Rochiile cu arsenic şi hainele cu efect bufant pe burtă

Atunci a fost vândută rochia galbenă pe care Cate Blanchett a purtat-o ​​la Globurile de Aur din  anul 2020, precum și rochia roz a lui Jennifer Lopez pe care a etalat-o la American Music Awards din anul 2018. Cum pandemia de covid-19 abia începea, veniturile au fost donate unei organizații non-profit pentru a oferi cele necesare lucrătorilor din domeniul sănătății.

Rochiile purtate pe covorul roşu sunt modificate

Cum conceptul de sustenabilitate a devenit popular în ultima perioadă, unii designeri modifică rochiile cu care celebritățile au defilat în trecut pe covorul roşul şi le propun altor vedete. Alteori, rochiile de covor roșu intră în garderoba celebrităților. Dakotei Fanning i-a plăcut atât de mult rochia ei roz mini pe care a purtat-o ​​la premiera filmului „Coraline‟ (2009), încât a decis s-o poarte la balul de absolvire a liceului, iar fanii i-au admirat alegerea.

Citeşte şi: De ce purtau băieții rochii acum 100 de ani? Motivul e cât se poate de practic!

Unele vedete îşi împart ținutele cu rudele

Kris Jenner a fost văzută purtând aceeași rochie pe care a îmbrăcat-o fiica ei, Kim Kardashian, cu un an mai devreme. Şi Angelina Jolie le dă rochiile ei fiicelor. În 2021, fiica ei, Zahara, a apărut pe covorul roșu purtând rochia pe care faimoasa ei mamă a îmbrăcat-o în 2014.

Actrița a spus că Zahara a vrut să promoveze sustenabilitatea: „Ar trebui să ne uităm la ce avem deja şi să refolosim.”.

FOTO: Shutterstock



Recente

Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg