Membrii famiilor regale se îmbată vreodată? Cine a exagerat cu băutura

Fără doar și poate, familia regală britanică are o viață aparte, cu multe reguli și tradiții pe care le respectă fidel. Însă au voie vreodată să se relaxeze cu un pahar, două de băutură?

image

O să vi se pare ciudat să aflați că membrii familiei regale britanice trebuie să respecte niște reguli aberante, care nu mai au nimic de-a face cu vremurile moderne pe care le trăim acum. De pildă, CBS News ne spune că ei trebuie să fie cântăriți înainte și după masa de Crăciun și, dacă nu iau în greutate după ce au luat cina în familie cu asemenea ocazie specială, înseamnă că nu le-au plăcut preparatele servite.  

Cum rămâne cu băutura? Se pot bucura de ea după pofta inimii, cum fac cu mâncarea, sau trebuie să mențină cantitatea consumată la o limită bine stabilită?

Înainte de-a muri la 96 de ani, răposata regină britanică a fost sfătuită să renunțe la paharul de Martini consumat cu regularite, din motive medicale, susține Vanity Fair. Cocktailul ei preferat era ginul tonic și, în ciuda vârstei înaintate, Regina Elisabeta a II-a bea alcool în fiecare zi. În cantități limitate, dar, totuși, în fiecare zi. Cu alte cuvinte, cei din monarhia britanică au voie de bea alcool. Dar au voie să se și îmbete?

image

În primul rând, nu ești prințesă sau regină dacă nu știi să bei un pahar de vin! Întotdeauna ții paharul de picior și dai pe gât o gură mică fără să te grăbești să înghiți băutura. Apoi, niciunul dintre membrii familiei regale britanice n-au voie să primească niciun fel de băutură de la cineva necunoscut. Până la urmă, e un sfat de bun simț pentru noi toți, nu numai pentru ei, nu?

Și, nu în ultimul rând, nu se pot prezenta la un „garden party”, o petrecere de vară, ce are loc în grădină, și consuma alcool. Deloc! E interzis. O astfel de petrecere se încheie, de obicei, la orele 18.00, ceea ce înseamnă că seara e program de voie chiar și pentru ei și se pot relaxa cu un pahar de băutură, nu?

Totuși, regalii sunt oameni ca noi în anumite privințe. Iar unii dintre ei chiar au ajuns să aibă probleme cu băutura de-a lungul timpului. Regele Henry al VIII-lea era un mare amator de alcool, iar sora fostei regine, Prințesa Margaret, care a murit prematur în 2002, nu știa nici ea când să se oprească din băut. Totuși, se pare că Margaret ajunsese să renunțe la băutură înainte să moară, doar că era prea târziu, organismul ei fusese deja afectat de intoxicațiile repetate cu alcool din timpul întregii ei vieți mature.  

image

Până și fiul cel mic al regelui britanic, Prințul Harry, a recunsocut în autobiografia sa, „Rezerva”, că consumul de alcool și droguri devenise problematic pentru el la un moment dat. La 17 ani, Regele Charles al III-lea l-a trimis pe Harry într-un centru de realibilitare, susține BBC News. Iar jurnaliștii de la Express au depus mărturie că Harry era „un băutor destul de brutal încă din adolescență”. Cu alte cuvinte, depășea cu mult limita decenței și începea să se comporte regretabil.

foto - Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg