Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă Regele Charles al III-lea moare înaintea ei

Odată cu încoronarea Regelui Charles al III-lea și a consoartei acestuia, Camilla Parker, au apărut numeroase întrebări legate de viitorul Monarhiei. Una dintre cele mai frecvente este legată de statutul Reginei Camilla dacă Regele o să moară înaintea ei.

image

Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au fost încoronați la Westminster Abbey, la opt luni de la decesul regretatei Regina Elisabeta a II-a, de pe 8 septembrie 2022. În primul său discurs în calitate de rege al Marii Britanii, Regele Charles a dat de înțeles că este conștient că domnia lui va fi una scurtă în comparație cu cea a Reginei Elisabeta, care a fost cel mai longeviv monarh din lume. „În timpul rămas pe care îl acordă Dumnezeu”, a spus el, referindu-se la principiile constituționale pe care le va susține în timpul domniei sale. 

Citește și: Profețiile lui Nostradamus: Regele Charles va avea o domnie scurtă 

Totuși, dacă domnia Regelui Charles va fi una scurtă, așa cum se preconizează, ce se va întâmpla cu statutul Camillei Parker? 

Ce se întâmplă cu Regina Camilla dacă Regele Charles moare înaintea ei

Dacă Regele Charles al III-lea o să moară înaintea Camillei Parker, Regina Consoartă își va păstra poziția în cadrul Monarhiei, însă titlul ei se va modifica ușor. Ea nu o să se mai numească „Regina Consoartă”, ci va prelua titlul de „Regina Văduvă Camilla” (Queen Dowager), scrie „Cosmopolitan”, termenul oficial pentru văduva unui Rege. 

Cu alte cuvinte, Camilla nu o să rămână Regina Consoartă, deoarece viitorul monarh, respectiv Prințul William, alături de soția acestuia, Kate Middleton, vor urca pe tron.

Citește și: Tot ce nu știai despre Regele Charles al III-lea - de la pasiunea pentru magie, la numele „secret”

Ce se va întâmpla când Regele Charles al III-lea o să moară 

Numele de cod pentru moartea Regelui Charles al III-lea este „Operațiunea Podul Menai”, denumită după primul pod suspendat din fier din lume, scrie „Men’s Health”. Deși detaliile planului sunt ținute secrete, se crede că acesta va fi similar cu „Operațiunea London Bridge”, planul de înmormântare care fost pregătit pentru Regina Elisabeta.

Imediat după moartea regelui, angajații ar urma să înceapă să pregătească aranjamentele funerare și va avea loc o perioadă de doliu național, urmată de ceremonia funerară de la Capela Memorială Sfântul Gheorghe (St. George's Chapel) de la Castelul Windsor. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg