Ce trebuie să ştii despre balsamul de păr

1 73656 original jpg jpeg

Descurcă şuviţele, le dă strălucire, le hidratează şi le menţine sănătoase. Alege balsamul potrivit, ţinând cont de necesităţile părului tău.

Când face parte dintr-o rutină corectă de îngrijire,balsamul reprezintă produsul-cheie în rezolvarea problemelor cu care părul se confruntă:dacă este fin,îi dă volum,când se rupe,îl face mai rezistent şi îl îmblânzeşte. Specialiştii spun că orice persoană cu părul care depăşeşte 10 cm trebuie să folosească balsam. Produsul protejează şuviţele de acţiunea factorilor externi şi are un efect reparator,mai ales dacă obişnuieşti să-ţi îndrepţi părul cu placa sau să-l ondulezi.

Textura părului contează

Ai părul foarte fin,subţire şi moale? Ai nevoie de un balsam care să-i confere volum. La polul opus,părul des,aspru şi uscat poate fi greu de coafat. Foloseşte un produs special pentru păr deteriorat,pentru că hidratează în profunzime firele. Dacă ai păr normal-adică nici subţire,nici gros,cu volum suficient  -,un balsam care conţine uleiuri naturale şi glicerină îi va strălucire.

Păr vopsit,hidratare suplimentară

Foloseşte balsam de păr de fiecare dată după ce te speli,mai ales dacă ţi-ai vopsit şuviţele. Substanţele chimice dure din vopsea atacă structura firelor,uscându-le şi favorizând ruperea lor cu uşurinţă. Un balsam special pentru părul vopsit va hidrata firele şi va prelungi durata de viaţă a noii culori.

Cum îl aplici corect

Îl poţi utiliza înainte de şamponare,dacă vrei să obţii mai mult volum. Aplică-l după ce te speli pe cap,pentru efect reparator. Indiferent de opţiunea aleasă,pune două-trei picături de balsamîn palmă şi întinde-l pe toată lungimea firelor,fără a atinge scalpul (ca să nu faci mătreaţă). Cu un pieptăn cu dinţi mari descurcă şuviţele,pentru ca produsul să se distribuie uniform. Lasă-l să acţioneze maximum cinci minute,după care clăteşte-te foarte bine.

Citeşte şi:De ce să înlocuieşti şamponul cu balsam o dată pe săptămână

Balsamul leave-in nu necesită clătire

Spre deosebire de balsamul de părclasic,balsamul leave-in nu necesită clătire şi trebuie folosit ca un produs de îngrijire. Se aplică pe părul umed,după care şuviţele trebuie uscate sau coafate,după preferinţă. Produsul conferă textură părului,nu îi ia din volum,ţine sub control firele rebele şi nu dă impresia de păr uleios.

Întrucât balsamul pe bază de silicon elimină grăsimile naturale ale părului,evită-l.

Citeşte şi:Sucul de grepfrut,perfect pentru piele şi păr

Oul,un balsam natural pentru păr

Ai rămas fără balsam? Înlocuieşte-l cu ou. Albuşul este bun pentru părul gras,pe când gălbenuşul îl tratează pe cel uscat. Aplică-l pe şuviţele umede,aşteaptă 20 de minute,clăteşte cu apă rece,după care şamponează. Tratamentele cu gălbenuş pot fi aplicate o dată pe lună,cele cu albuş se pot face o dată la două săptămâni.

Trucul Click! pentru femei

Obişnuieşti să-ţi speli zilnic părul cu şampon? Dacă da,există riscul ca şuviţele să se usuce iar vârfurile să se despice. În schimb,poţi folosi balsam zilnic,fără a mai folosi şampon.Recente

Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg