Ce trebuie să ştii despre balsamul de păr

1 73656 original jpg jpeg

Descurcă şuviţele, le dă strălucire, le hidratează şi le menţine sănătoase. Alege balsamul potrivit, ţinând cont de necesităţile părului tău.

Când face parte dintr-o rutină corectă de îngrijire,balsamul reprezintă produsul-cheie în rezolvarea problemelor cu care părul se confruntă:dacă este fin,îi dă volum,când se rupe,îl face mai rezistent şi îl îmblânzeşte. Specialiştii spun că orice persoană cu părul care depăşeşte 10 cm trebuie să folosească balsam. Produsul protejează şuviţele de acţiunea factorilor externi şi are un efect reparator,mai ales dacă obişnuieşti să-ţi îndrepţi părul cu placa sau să-l ondulezi.

Textura părului contează

Ai părul foarte fin,subţire şi moale? Ai nevoie de un balsam care să-i confere volum. La polul opus,părul des,aspru şi uscat poate fi greu de coafat. Foloseşte un produs special pentru păr deteriorat,pentru că hidratează în profunzime firele. Dacă ai păr normal-adică nici subţire,nici gros,cu volum suficient  -,un balsam care conţine uleiuri naturale şi glicerină îi va strălucire.

Păr vopsit,hidratare suplimentară

Foloseşte balsam de păr de fiecare dată după ce te speli,mai ales dacă ţi-ai vopsit şuviţele. Substanţele chimice dure din vopsea atacă structura firelor,uscându-le şi favorizând ruperea lor cu uşurinţă. Un balsam special pentru părul vopsit va hidrata firele şi va prelungi durata de viaţă a noii culori.

Cum îl aplici corect

Îl poţi utiliza înainte de şamponare,dacă vrei să obţii mai mult volum. Aplică-l după ce te speli pe cap,pentru efect reparator. Indiferent de opţiunea aleasă,pune două-trei picături de balsamîn palmă şi întinde-l pe toată lungimea firelor,fără a atinge scalpul (ca să nu faci mătreaţă). Cu un pieptăn cu dinţi mari descurcă şuviţele,pentru ca produsul să se distribuie uniform. Lasă-l să acţioneze maximum cinci minute,după care clăteşte-te foarte bine.

Citeşte şi:De ce să înlocuieşti şamponul cu balsam o dată pe săptămână

Balsamul leave-in nu necesită clătire

Spre deosebire de balsamul de părclasic,balsamul leave-in nu necesită clătire şi trebuie folosit ca un produs de îngrijire. Se aplică pe părul umed,după care şuviţele trebuie uscate sau coafate,după preferinţă. Produsul conferă textură părului,nu îi ia din volum,ţine sub control firele rebele şi nu dă impresia de păr uleios.

Întrucât balsamul pe bază de silicon elimină grăsimile naturale ale părului,evită-l.

Citeşte şi:Sucul de grepfrut,perfect pentru piele şi păr

Oul,un balsam natural pentru păr

Ai rămas fără balsam? Înlocuieşte-l cu ou. Albuşul este bun pentru părul gras,pe când gălbenuşul îl tratează pe cel uscat. Aplică-l pe şuviţele umede,aşteaptă 20 de minute,clăteşte cu apă rece,după care şamponează. Tratamentele cu gălbenuş pot fi aplicate o dată pe lună,cele cu albuş se pot face o dată la două săptămâni.

Trucul Click! pentru femei

Obişnuieşti să-ţi speli zilnic părul cu şampon? Dacă da,există riscul ca şuviţele să se usuce iar vârfurile să se despice. În schimb,poţi folosi balsam zilnic,fără a mai folosi şampon.Recente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg