Cei mai ciudaţi colecţionari din lume

1 75011 original jpg jpeg

Unii colecţionează cărţi de bucate, monede, pe când alţii timbre sau ceasuri. Sunt însă şi persoane care dezvoltă pasiuni pentru obiecte mai puţin obişnuite.

Păpuşi în mărime naturală

Un cuplu american a devenit cunoscut graţie colecţiei sale de 240 de manechine din plastic. Bob Gibbins,de 66 de ani,şi soţia sa Lizzie,în vârstă de 61 de ani,deţin 240 de păpuşi în mărime naturală,de care se ocupă în fiecare zi. Bărbatul spune că a fost întotdeauna interesat de jucării,dar pasiunea sa a început să se dezvolte când a început să le cumpere copiilor săi păpuşi din cârpe. Apoi,s-a concentrat pe cumpărarea manechinelor din plastic în mărime naturală şi a păpuşilor din silicon,reuşind ca în doar câţiva ani să strângă o colecţie impresionantă. Cuplul estimează că a cheltuit pe astfel aproximativ 160.000 de dolari. Cei doi îşi petrec timpul îmbrăcând păpuşile,spălându-le şi aranjându-le. Ba mai mult,le iau în plimbări,excursii şi chiar şi la cumpărături,căci le consideră ca făcând parte din familie.

Îndrăgostit de 55.000 de rochii

Dacă dragostea s-ar măsura în rochii,Paul Brockman ar fi probabil cel mai iubit soţ din lume. În ultimii 56 de ani,bărbatul,născut în Germania,dar care locuieşte acum în California,i-a oferit soţiei sale Margot în jur de 55.000 de rochii,toate alese de el. Pentru că soţiei sale nu-i plăcea să meargă la cumpărături,Paul le cumpără de unul singur. Vânează lichidările de stoc şi reducerile,întorcându-se uneori acasă şi cu 30 de rochii pe zi. Cea mai scumpă piesă din colecţie a costat 300 de dolari. Bărbatul spune că soţia sa nu a purtat-o niciodată.

Pitici de grădină pe 1,6 hectare

Ann Atkin,din Marea Britanie,deţine recordul mondial pentru cea mai mare colecţie de pitici de grădină. Ea a reuşit să strângă peste 2.000 de astfel de ornamente viu colorate din ipsos. Acestea sunt expuse într-o grădină de 1,6 hectare,care este deschisă publicului. An de an,în jur de 25.000 de oameni vin să-i vadă pe piticii înfăţişaţi în posturi care mai de care mai caraghioase. Preferatul proprietarei este un pitic numit Siegfried,pe care ea,pe când era studentă la Arte,în 1978,l-a sculptat şi vopsit.

Record de pliculeţe cu zahăr

Încă din 1987,Ralf Schröder din Germania a strâns aproximativ 14.502 de pliculeţe diferite de zahăr,cel mai vechi datând din anii 1950. Proprietarul acestui pliculeţ cu vechime a fost iniţial o femeie din Chicago,pe nume Kristen Dennis,a cărui colecţie,adunată în decurs de 13 ani,număra în jur de 9.500 de pliculeţe. Ea a început să adune pliculeţe de zahăr la sfârşitul anilor 1990,inspirată de o emisiune televizată despre colecţionarii de ketchup. Colecţia femeii a intrat în Cartea Recordurilor în 2012.

Şuviţe de păr ale celebrităţilor

Americanul John Reznikoff se mândreşte cu o colecţie bizară,intrată în Cartea Recordurilor:adună şuviţe de păr ale celebrităţilor şi personajelor istorice,printre care se numără Abraham Lincoln,Edgar Allan Poe,Albert Einstein,Marilyn Monroe,George Washington,John F. Kennedy,Napoleon,Beethoven şi Chopin. Firele de păr sunt înrămate şi însoţite de fotografia proprietarului. Bărbatul are un dosar pentru fiecare celebritate în parte,care conţine decupaje cu ştiri îngălbenite şi pagini rupte din jurnale. Autenticitatea şuviţelor este certificată de acte de proprietate autentice. De-a lungul timpului,Reznikoff a reuşit să vândă câteva piese din colecţia sa.

Machete auto şi piste de curse

La sfârşitul anului 2008,un bărbat şi-a vândut cea mai mare colecţie de machete de autoturisme din lume:setul conţinea mai mult de 1.000 de copii fidele,la scară mică,a celor mai apreciate mărci auto,2,5 km de piste de curse şi numeroase accesorii. Proprietarul a achiziţionat prima maşinuţă în 1957 şi a continuat să facă asta până în 2008. Vânzătorul,care a dorit să rămână anonim,este un om de afaceri britanic,care locuieşte acum în Asia. Pentru colecţia sa,bărbatul a primit 99.000 de lire sterline.

Ştiai că...

...un american a confecţionat o mingeuriaşă din gumă cu nicotină? Pe când zbura spre Europa,Barry Chappell a început să mestece gumă cu nicotină,pentru că nu putea să fumeze în avion. Şase ani mai târziu,după ce a lipit 95.200 de gume mestecate,a creat o minge uriaşă de circa 80 de kg. Astfel,el a stabilit un record mondial.

... o pensionară din Birmingham,Anglia,a reuşit să strângă peste 5.000 de săpunuri din întreaga lume? Carol Vaughn a început să le adune din 1991,după decesul mamei ei.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg