Cu machiaj sau fără? 5 motive pentru a te machia în fiecare zi

1 machiaj jpg jpeg

O femeie petrece, în medie, 11 minute în faţa oglinzii pentru a se machia. Acest lucru o ajută să capete mai multă încredere în forţele proprii şi să facă faţă cu brio provocărilor de zi cu zi.

De-a lungul timpului, relaţia femeilor cu machiajul a fost una complicată. Sunt femei care vor să se machieze, dar nu sunt foarte sigure că ar fi bine să facă acest lucru, sunt femei care se machiază, dar se simt vinovate şi sunt şi femei care îmbrăţişează din plin acest obicei.

Au existat chiar şi campanii iniţiate de celebrităţi, prin care femeile erau provocate să publice pe reţelele sociale imagini cu ele nemachiate, într-o încercare de a arăta frumuseţea din spatele machiajului, naturaleţea fiecărei persoane.

Deşi poate fi considerat un obicei superficial, ritualul de înfrumuseţare cu ajutorul produselor de make up este unul dintre cele mai răspândite la nivel mondial. Mii de femei din întreaga lume aleg să se machieze înainte de a ieşi din casă şi, potrivit studiilor, acesta este un obicei bun, pentru că are multiple avantaje.

1. Îţi poate întări încrederea în tine

Când femeile participante la un studiu publicat în International Journal of Cosmetic Sciences au fost rugate să îşi imagineze cum ar arăta diferite situaţii din viaţă în care ele ar purta machiaj sau ar fi naturale, cele mai multe au afirmat că s-au simţit mai încrezătoare în propriile forţe şi mai sociabile când au ales să se machieze.

2. Te poate ajuta să te conectezi cu alte femei

Prieteniile care se formează după o discuţie despre un creion contur buze eficient sau despre cel mai nou ruj apărut pe piaţă nu sunt rare. Autumn Whitefield-Madrano, autoarea volumului „Face Value: The Hidden Ways Beauty Shapes Women's Lives“ spune că, documentându-se pentru această carte, a întâlnit femei care au legat prietenii după ce au avut discuţii - considerate de unii superficiale - despre cum să acoperi cercurile negre din jurul ochilor sau care este cel mai bun fond de ten. Se creează astfel un soi de camaraderie între femei, spune autoarea.

3. Este o activitate distractivă

E drept că cele mai multe femei ajung să se machieze pentru că aşa s-au obişnuit şi nu se mai bucură de procesul în sine. A te machia poate fi o activitate distractivă. Încercând să decizi ce tip de make-up să porţi şi să creezi un nou look în fiecare zi poate fi o adevărată provocare. De regulă, machiajul ales depinde foarte mult de starea de spirit a celei care-l poartă.

4. Te poate face să pari mai competentă

Chiar dacă tu nu simţi neapărat acest lucru, machiajul te poate ajuta să îţi creezi o imagine pozitivă în ochii celorlalţi, iar acest fapt este dovedit. Un studiu din 2011 arată cum sunt percepute femeile în funcţie de stratul de machiaj pe care îl poartă. În cadrul acestei cercetări, participanţilor le-au fost prezentate patru versiuni ale aceluiaşi chip: una fără machiaj şi trei cu diferite grade de aplicare a machiajului, pe care le-au numit natural, profesional şi plin de farmec. Participanţii au fost apoi rugaţi să evalueze chipurile ţinând cont de mai multe criterii, printre care şi atractivitatea şi competenţa. Răspunsurile lor i-au determinat pe cercetători să susţină că există o corelaţie între atractivitate şi competenţă.

5. Te poate ajuta să dormi mai bine

Deşi poate părea greu de crezut, machiajul te poate ajuta să dormi mai bine noaptea. Acest lucru îl sugerează un studiu publicat în revista Psychology. Potrivit cercetării, femeile care se machiază cel puţin de două ori pe săptămână se bucură de o calitate mai bună a somnului decât cele care se machiază doar o dată pe săptămână sau deloc. Cauza pentru această relaţie între somn şi machiaj nu a fost identificată, dar cercetătorii spun că ar putea avea legătură fie cu compuşii chimici care se află în produsele de make-up, cu stimulii mecanici ai aplicării machiajului sau cu procesul de aplicare.

Tu cât de des te machiezi şi ce avantaje crezi că îţi aduce make-up-ul?

Sursă foto: Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg