Cum alegi deodorantul

1 82068 original jpg jpeg

Te protejează de mirosurile neplăcute şi este nelipsit din geanta oricărei femei, în special în zilele caniculare. Dar, dintre atâtea variante, cum ştii care este produsul potrivit pentru tine? Ghidează-te după câteva reguli simple.

Diferenţa dintre deodorant şi antiperspirant

În timp ce deodorantele ascund mirosul neplăcut al transpiraţiei, antiperspirantele sunt varianta lor mai puternică, blocând temporar activitatea glandelor sudoripare, astfel încât umezeala să nu poată ieşi la suprafaţă. Cele din urmă sunt mai potrivite persoanelor care transpiră abundent sau care desfăşoară activităţi solicitante şi vor să fie protejate timp îndelungat. Deodorantele doar neutralizează bacteriile şi le maschează cu parfum.

Spray versus stick

Pe piaţă există formule concepute pentru a fi folosite atât sub formă de spray, cât şi sub formă de stick (deodorant solid). În mare, alegerea unui produs ţine strict de preferinţe. Deodorantele stick au avantajul că pot fi aplicate cu mai multă precizie, într-un strat uniform, ceea ce poate să le facă mai eficiente dacă transpiri mult. Există şi produse tip roll-on, cu o consistenţă uşor lipicioasă, care se folosesc la fel ca cele solide.

Alege variantele naturale

Deodorantele au în compoziţie diverşi compuşi de sinteză – unii împiedică transpiraţia, alţii conservă produsul sau îi dau parfumul specific. O bună parte din aceşti compuşi au potenţial cancerigen, în special sărurile pe bază de aluminiu. Substanţele care blochează transpiraţia sunt şi ele periculoase, fiindcă împiedică un proces natural. De aceea, e bine să foloseşti produse cu ingrediente naturale, din extracte de plante.

Cum eviţi petele galbene

Unele deodorante creează urme inestetice pe haine, în special în zona subraţului. Bumbacul, inul sau alte fibre naturale sunt cele mai predispuse acestor pete, din cauza reacţiei dintre grăsimile pielii şi ingredientele din deodorante. Lasă produsul să se usuce complet, înainte de a te îmbrăca.

Remediu anti-transpiraţie cu bicarbonat de sodiu

O metodă eficientă de a te proteja de transpiraţie constă în folosirea bicarbonatului de sodiu. Amestecă un vârf de linguriţă de bicarbonat cu 2-3 linguriţe de apă, până când obţii o pastă groasă. Aplică compoziţia pe axile şi las-o să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul câteva zile la rând. Poţi folosi bicarbonatul de sodiu şi sub formă solidă. Tamponează-l delicat pe piele cu ajutorul unui disc de bumbac, până se absoarbe complet. Poţi parfuma produsul cu un pic de ulei esenţial de lavandă, care are şi efect antibacterian.

Sfaturi CPF

Ai grijă la concentraţia de alcool din deodorant, dacă ai pielea sensibilă sau foarte uscată.

Evită produsele mult prea parfumate, deoarece pot provoca iritaţii.

Truc CPF

Aplică seara pe axile, înainte de culcare, puţin oţet de mere. Lasă-l să se usuce complet. Dimineaţa spală-te normal cu apă şi săpun. Oţetul de mere neutralizează mirosurile neplăcute şi menţine pielea uscată.



Recente

Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Marius Manole   ținuta 1 ok jpg
Davina McCall  foto   Shutterstock jpg
Kourtney Kardashian  foto   Instagram jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Ultimele cuvinte inainte de moarte  Sursa foto Pixabay consciousness 8809108 1280 jpg
Victoria Beckham  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa foto   Shutterstock jpg
Luna Plina in Taur 15 noiembrie 2024  Sursa foto shutterstock 2142428525 jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
KV WSCM jpeg
actor pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg
Eva Londoria  foto   Instagram jpg
Rita Ora  foto   Instagram jpg