Cum alegi şamponul în funcţie de nevoile părului tău

1 77437 original jpg jpeg

Cu siguranţă că nu doar o dată ţi s-a întâmplat să fii nemulţumită de şamponul tău şi te-ai întrebat de ce nu poţi obţine rezultatele mult aşteptate. Părul fiecărei persoane are nevoi diferite, lucru pe care trebuie să-l iei în calcul când mergi la cumpărături.

Identifică tipul de scalp şi de păr

Îngrijirea corespunzătoare a scalpului este esenţială pentru a avea un păr sănătos şi frumos. Acesta poate fi gras, uscat, sensibil sau normal, dar de multe ori se poate să existe o combinaţie între ele, influenţată de sezon sau de diverse schimbări hormonale. Şi tipul de păr diferă, specialiştii încadrându-l în mai multe categorii: păr rar şi subţire, gras, uscat, cu fir gros, normal. După identificarea tipului de scalp şi de fir de păr, cel mai important este să alegi şamponul în funcţie de ingredientele pe care le conţine.

Alege produsele potrivite

Pentru părul rar şi subţire, sunt recomandate produsele ce conţin colagen, dar şi cheratină, care întăresc structura firului şi îl fac mai puternic. Şamponul pentru păr gras trebuie să aibă la bază ingrediente ce curăţă scalpul, însă fără să îl agreseze, şi să ţină sub control excesul de sebum. Alege produse ce conţin urzică, muşeţel sau argilă. Părul uscat, cu aspect tern, are nevoie de o hidratare optimă, penru a-şi recăpăta vitalitatea şi strălucirea. Alege un şampon în compoziţia căruia să se regăsească uleiuri naturale, precum uleiul de jojoba, de cocos sau de argan, care ajută la refacerea structurii firului de păr.

La ce interval îţi speli părul

Nu există o regulă generală privind perioada de timp la care ar trebui să îţi şamponezi părul. Ai grijă însă să citeşti bine etichetele produselor pe care le cumperi. Dacă şamponul tău este unul special creat pentru o spălare zilnică, iar tu îl foloseşti o dată la 3 sau 4 zile, s-ar putea să nu se ridice la nivelul aşteptărilor. Părul se spală după necesitate, însă nici excesul de zel nu este recomandat, pentru a nu irita scalpul şi a deregla secreţia de uleiuri naturale.

Ştiai că...

...şi textura părului este importantă în alegerea şamponului potrivit? Majoritatea produselor au specificaţii pentru părul creţ, drept, ondulat, vopsit etc. Ţine cont de acest aspect atunci când cumperi un şampon nou.

TRUCURI CPF

Tunde-ţi vârfurile o dată cu venirea toamnei. Astfel părul se va regenera mai rapid şi vei scăpa de aspectul inestetic al firelor despicate.

Aplică câteva picături de ulei de cocos pe vârfuri, după fiecare spălare, pentru că în sezonul rece e posibil ca părul tău să devină mai fragil.

Dacă ţi se electrizează părul din cauza umidităţii şi a vântului, foloseşte un balsam fără clătire, care ţine sub control firele rebele.

Dacă foloseşti un balsam de păr obişnuit, lasă-l să acţioneze cel puţin 5-10 minute, pentru ca părul tău să primească hidratarea de care are nevoie şi să rămână mătăsos şi uşor de descurcat.Recente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg