Cum îţi afectează pielea o substanţă periculoasă din cosmetice, dacă o foloseşti zilnic

1 face cream g692a8ce3e 1280 jpg jpeg

O substanţă folosită adesea în produsele de îngrijire pentru piele tratează iritaţiile şi acneea, dar poate da şi reacţii adverse dacă loţiunile sau cremele care o conţin sunt utilizate o perioadă lungă de timp.

Peroxidul de benzoil este prezent într-o varietate de produse cosmetice, unguente, geluri, produse de spălare pentru corp şi faţă. Este considerat sigur pentru piele, cu condiţia să nu depăşească o concentraţie de peste 5%. Faţă de alte substanţe care inhibă dezvoltarea bacteriilor pe piele pentru a combate apariţia unor leziuni date de acnee, peroxidul de benzoil pătrunde în piele pentru a distruge din interior şi complet bacteriile care favorizează ivirea acneei.

Ce efecte secundare imediate poate avea?

Dermatologul Jessica Krant, a declarat pentru „Allure” că „peroxidul de benzoil este atât de eficient pentru combaterea acneei, deoarece funcţionează prin mai multe mecanisme simultan. Este atât antimicrobian (atacă bacteriile şi alte organisme), cât şi un exfoliant, ajutând la desfundarea porilor şi la debridarea delicată a stratului de la suprafaţa pielii".

În ciuda efectelor pozitive, ca orice alt ingredient, peroxidul de benzoil are şi efecte secundare: înroşirea pielii, descuamarea şi arsurile. Cu toate acestea, acest lucru poate fi controlat prin întreruperea aplicării produsului care-l conţine. Pe de altă parte, dacă nu reacţionezi la efectele secundare ale peroxidului de benzoil, este important să reţii că utilizarea acestuia pe o perioadă lungă de timp poate afecta pielea.

Citeşte şi:

Secretul frumuseţii. Actriţa Kate Winslet se machiază în funcţie de ciclul ei menstrual

Specialiştii avertizează: produsele cosmetice pe bază de pulbere pot favoriza apariţia bolilor de plămâni şi unor forme de cancer

Aşa reacţionează pielea supă o utilizare prelungită a unui produs cu peroxid de benzoil!

După aproximativ 2 luni de utilizare continuă se pot vedea unele efecte negative. Dacă nu apar până atunci înseamnă că pielea a reuşit să le combată până atunci, ceea ce probabil te va convinge să nu stopezi utilizarea produsului. Totuşi, utilizarea prelungită poate face pielea să devină dependentă de tratamentul de combatere a acneei. Acest lucru înseamnă că te poţi aştepta ca acneea şi erupţiile cutanate să apară imediat ori de câte ori decizi să renunţi la crema care conţine substanţa menţionată.



Recente

Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg