Cum readuci la viaţă un păr uscat sau deteriorat

5 par uscat jpg jpeg

Ţi-ai decolorat părul de foarte multe ori, iar în ultimul timp ai observat că îţi cad multe fire. Părul tău a devenit extrem de uscat şi fragil? Există câteva soluţii active care îi pot spori vitalitatea.

Există mai mulţi nutrienţi activi în compoziţia produselor cosmetice pentru îngrijirea părului care contribuie la hrănirea firelor uscate pe toată lungimea lor, împiedicând deteriorarea vârfurilor. Trebuie să cauţi atent aceste ingredientele pe eticheta produsului. Nu te grăbi să dai banii pe un şampon sau un balsam pe care scrie ,,Şampon hrănitor” sau ,,Şampon pentru păr uscat”.

Există câteva ingrediente active care stimulează creşterea părului şi împiedică albirea prematură a acestuia. Ajută la repararea podoabei capilare, întărind rădăcinile.

Extract din fructe de Amla

agrise indiene jpg jpeg

Fructele de Amla sau Amalaki (agrişe indiene) au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru îmbunătăţirea sănătăţii pielii si a părului, iar câteva studii au arătat efectele lor pozitive. Un studiu realizat în Japonia a confirmat că extractul de amla ajută la creşterea producţiei de colagen, proteina responsabilă pentru elasticitatea şi aspectul tânăr al pielii.

Amla este o sursă naturală de vitamina C şi alţi nutrienţi esenţiali care protejează atât părul, cât şi scalpul, de efectul distructiv al radicalilor liberi. Oferă protecţie împotriva subţierii firului de păr, odată cu înaintarea în vârstă. Amla previne apariţia mătreţii, a infecţiilor fungice şi ajută la hidratarea pielii capului şi a firelor de păr. În comerţ poate fi găsit în compoţia unor uleiuri sau şampoane.

Extract din busuioc indian

tulsi jpg jpeg

Busuiocul indian, numit Tulsi sau busuion sfânt a fost utilizat din timpuri străvechi în medicina ayurvedică. Este bogat în vitamine, flavonoide, antocianide şi acizi fenolici. Uleiul esenţial pe care îl conţine este antibacterian, antifungic şi antiinflamator. Contribuie la menţinerea sănătăţii scalpului şi părului.

Extrem de benefic este uleiul de păr cu extract de tulsi. Aplică-l pe scalp (câteva picături), la culare, masând uşor pielea. Acesta îţi va oferi imeadiat o senzaţie răcoroasă. Utilizându-l regulat, conform indicaţiilor de pe ambalaj, vei observa cum părul se regenerează, devine mai sănătos şi mai strălucitor.

Mai citeşte şi: Sfaturi de îngrijire pentru păr drept, ondulat şi cârlionţat

Extract din fructe Shikakai

Shikakai, numit ,,fructul pentru păr” (Acacia Concinna) este un arbust ce creste în India. Păstăile acestuia sunt folosite în Ayurveda de secole, având virtuţi miraculoase pentru păr şi scalp. De obicei, pudra de shikakai este considerată un şampon natural.

Cu un conţinut bogat în saponine, şi acizi organici, curăţă scalpul şi părul, menţinând Ph-ul natural al acestora. Ajută la combaterea mătreţii şi fortifică rădăcina firului de păr, stimulând creşterea acestuia. Împiedică ruperea firelor de păr şi despicarea vârfurilor acestora. Lasă părul mătăsos, strălucitor şi uşor de pieptănat.

Mai citeşte şi: 5 trucuri pentru vopsirea corectă a părului pe care ar trebui să le ştii

Extract din frunze de Aloe Vera

aloe jpg jpeg

Aloe vera hidratează pielea capului şi previne deshidratarea firului de păr. Stimulează procesul de regenerare celulară şi de sinteză a colagenului. Prin compoziţia bogată în vitamine, minerale şi aminoacizi asigură nutriţie atât scalpului, cât şi firului de păr. Este un bun detoxifiant, antiseptic şi uşor antiinflamator. Extractul de Aloe Vera se regăseşte în multe produse cosmetice, dar trebuie să atragi atenţia la cantinate şi la alte ingrediente complementare. De obicei, sunt foarte benefice balsamurile pe bază de aloe. Ele facilitează pieptănarea şi protejează împotriva descuamării scalpului.  

Mai citeşte şi: Beneficiile oţetului din cidru de mere pentru părul tău

Cum readuci la viaţă un păr uscat: îngrijire ca la salon 

Sfatul specialistului Cristian Chiurtu, hair-stylist, Creative Lash

Pentru a stopa căderea părului trebuie să aplicaţi aminexil la rădăcină, o soluţie activă, de mare ajutor când ne confruntăm cu o astfel de problem. Se recomandă folosirea unui şampon fie pe bază lipidică, fie pe bază de keratină. Se aplică o mască de două-trei ori pe săptămână cu care se stă pe păr cel puţin 15 minute. De asemenea, trebuie închisă şi culoarea puţin. Evitaţi decolantul pentru o perioadă, iar părul trebuie tuns un pic mai scurt. În urma delororării, acesta pierde din cantitatea de apă, se deshidratează, se subţiază şi, de aceea, trebuie refăcută hidratarea cu ajutorul măştilor şi uleiurilor. Părul trebuie periat dimineaţa şi seara pentru a ajuta uleiurile naturale de la nivelul scalpului să ajungă pe toată lungimea firului de păr.

Mai citeşte şi: Ai auzit de masca de păr cu votcă? Încearcă acest amestec 100% natural care stimulează creşterea



Recente

Untitled design (10) jpg
shutterstock 1983331838 jpg
WhatsApp Image 2024 11 20 at 12 40 28 jpeg
Donald Trump și familia  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez, Benn Afleck, Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Marius Manole   ținuta 1 ok jpg
Davina McCall  foto   Shutterstock jpg
Kourtney Kardashian  foto   Instagram jpg
astrologie zodii iarna parfum 2233424349 jpg
Ultimele cuvinte inainte de moarte  Sursa foto Pixabay consciousness 8809108 1280 jpg
Victoria Beckham  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
Regele Charles, Regina Camilla  sursa foto   Shutterstock jpg
Luna Plina in Taur 15 noiembrie 2024  Sursa foto shutterstock 2142428525 jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Demi Moore  foto   Shutterstock jpg
KV WSCM jpeg
actor pe covorul roșu  foto   Shutterstock jpg
Eva Londoria  foto   Instagram jpg
Rita Ora  foto   Instagram jpg