Elvis și preferințele lui alimentare. Ce mâncare a interzis la Graceland?

Regele Rock'n'Roll și câștigătorul a trei premii Grammy a fost unul dintre cei mai mari cântăreți ai secolului XX. Elvis a jucat în 31 de filme, a făcut șase ani de armată și a cumpărat un yacht prezidențial în valoare de 55.000 de dolari, sumă considerabilă la acea vreme. Ce alte excentricități mai avea Presley?

2 elvis profimedia 0141625556 jpg jpeg

Conform New York Daily News, Elvis a crescut într-o familia săracă și mânca adesea ceea ce avea disponibil, cum ar fi carne de veveriță. Nu-i de mirare că, atunci când a dat de bani, starul muzical s-a refugiat în mâncare pentru a uita de presiunea pe care o simțea adesea pe umerii săi.

Notorietatea sa mare l-a determinat pe Elvis să se izoleze în casă în ultima perioadă a vieții lui și, în încercarea lui disperată de-a slăbi, a recurs la droguri. „Spunea că singura lui bucurie în viață era să mănânce”, a dezvăluit Mary Jenkins Langston, bucătăreasa pe care Presley a avut-o timp de 14 ani. „Și-i plăcea mâncarea sățioasă!”, a continuat aceasta pentru BBC.

Printre preparatele preferate de Elvis se numărau sandvișurile prăjite cu unt de arahide, banană și șuncă, chiftelele învelite în șuncă, puiul prăjit cu cartofi prăjiți, gogoșile cu jeleu, fripturile de pui și legumele călite în unt. În momentul în care a murit, la 42 de ani, cântărețul cântărea 115kg.   

Angie Marchese, cea care se ocupă cu arhiva de la Graceland, confirmă și ea faptul că artistului îi plăcea mult mâncarea din sud, gătită în casă. „A crescut cu asemenea mâncare. Adora chiftelele, piureul, puiul prăjit... spaghetti cu brânză. Toate mâncărurile cu care crescuse erau nelipsite din meniul lui zilnic”, a conchis aceasta pentru Express.

CheatSheet susține că bucătăria din Graceland, unde Elvis a locuit timp de două decenii, era tot timpul bine aprovizionată. Din frigider nu lipseau niciodată cârnații, ouăle, chiflele pentru burgeri, cartofii, untul de arahide, laptele, smântâna și șunca. Fosta lui soție, Priscilla Presley, a dezvăluit că Elvis adora atât de mult chiftelele cu piure, încât a mâncat asemenea preparat la cină în fiecare zi, timp de șase luni.

Avea preferințe culinare, dar și mâncăruri care-i displăceau complet. Cum ar fi peștele. Nu suporta asemenea preparat și, drept urmare, l-a interzis din Graceland. „Nu suporta mirosul de pește prăjit în casă”, susține un fost angajat de la Graceland. „Așa că nu se servea niciodată pește la masă!”.

Pe lângă pește, Elvis detesta mirosul și gustul cepei. „Într-una din seri, m-a chemat la Graceland”, a început să povestească verișorul lui, Billy Smith. „Voia să-l spăl pe ochi. Atunci avea glaucom. Dar eu de-abia mâncasem un sandviș cu ceapă... M-am spălat pe dinți și am fugit spre Graceland”, a continuat ruda regretatului superstar. Însă Elvis și-a dat seama că Billy mâncase ceapă cu puțin timp înainte și i-a interzis să mai facă asta.

Foto - ProfimediaRecente

Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg