Florin Piersic, un Mărgelatu' modern

1 60730 original jpg jpeg

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români este fără doar şi poate Florin Piersic, cel care se bucură de aplauze şi urale la fiecare apariţie în public. E foarte greu sa cuprinzi în câteva cuvinte toate calităţile sale de actor, charisma, sensibilitatea, puterea şi energia sa.

Teatrul,prima dragoste

S-a născut la 27 ianuarie 1936,în Clujul său drag,din părinţi bucovineni,pe care i-a iubit foarte mult. Când se întoarce în timp,în anii frumoşi ai copilăriei,ochii i se umplu de lacrimi. Spune că a fost un semn al destinului faptul că a venit pe lume în timp ce părinţii săi erau la film,la cinematograful din Cluj,şi vizionau „Tarzan“. De altfel,mai multe semne i s-au arătat în viaţă care i-au indicat calea spre actorie,spre scenă. Şi scenei i s-a dedicat cu trup şi suflet. A primit aplauze furtunoase la căderea cortinei pentru roluri în piese celebre ca „Zbor deasupra unui cuib de cuci“,„Gaiţele“,„Idiotul“.

Citeşte şi:

Mihaela Runceanu,o voce de neuitat

Radu Beligan,un artist de Cartea Recordurilor

Filmul i-a adus succesul

S-a îndrăgostit încă din tinereţe de marele ecran. A debutat în „Ciulinii Bărăganului“,în 1957. Opt ani mai târziu,filmul „De-aş fi Harap Alb“,regizat de Ion Popescu-Gopo,l-a propulsat în galeria actorilor români foarte cunoscuţi. 

Rolul care l-a făcut însă celebru şi îndrăgit este cel al lui Mărgelatu,din seria filmelor regizate de Doru Năstase şi Gheorghe Vitanidis. În aceste filme,Piersic făcea un cuplu greu de egalat cu personajul Buză,interpretat de regretatul şi bunul său prieten Szobi Cseh,care a trecut în nefiinţă în acest an.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg