Florin Piersic, un Mărgelatu' modern

1 60730 original jpg jpeg

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români este fără doar şi poate Florin Piersic, cel care se bucură de aplauze şi urale la fiecare apariţie în public. E foarte greu sa cuprinzi în câteva cuvinte toate calităţile sale de actor, charisma, sensibilitatea, puterea şi energia sa.

Teatrul,prima dragoste

S-a născut la 27 ianuarie 1936,în Clujul său drag,din părinţi bucovineni,pe care i-a iubit foarte mult. Când se întoarce în timp,în anii frumoşi ai copilăriei,ochii i se umplu de lacrimi. Spune că a fost un semn al destinului faptul că a venit pe lume în timp ce părinţii săi erau la film,la cinematograful din Cluj,şi vizionau „Tarzan“. De altfel,mai multe semne i s-au arătat în viaţă care i-au indicat calea spre actorie,spre scenă. Şi scenei i s-a dedicat cu trup şi suflet. A primit aplauze furtunoase la căderea cortinei pentru roluri în piese celebre ca „Zbor deasupra unui cuib de cuci“,„Gaiţele“,„Idiotul“.

Citeşte şi:

Mihaela Runceanu,o voce de neuitat

Radu Beligan,un artist de Cartea Recordurilor

Filmul i-a adus succesul

S-a îndrăgostit încă din tinereţe de marele ecran. A debutat în „Ciulinii Bărăganului“,în 1957. Opt ani mai târziu,filmul „De-aş fi Harap Alb“,regizat de Ion Popescu-Gopo,l-a propulsat în galeria actorilor români foarte cunoscuţi. 

Rolul care l-a făcut însă celebru şi îndrăgit este cel al lui Mărgelatu,din seria filmelor regizate de Doru Năstase şi Gheorghe Vitanidis. În aceste filme,Piersic făcea un cuplu greu de egalat cu personajul Buză,interpretat de regretatul şi bunul său prieten Szobi Cseh,care a trecut în nefiinţă în acest an.



Recente

prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg