Frumoasă, cu citrice

1 73339 original jpg jpeg

Sănătoase şi delicioase, citricele au numeroase proprietăţi terapeutice.Folosite în tratamentele în înfrumuseţare, ele curăţă tenul, îl revitalizează şi ajută părul să facă faţă cu brio capriciilor anotimpului rece.

Lămâia,tonic pentru piele

Vrei să ai o piele strălucitoare,fără pete şi culoare neuniformă? Încearcă remediile pe bază de lămâie. Fructul este bogat în vitamine (C,B1,B2,B3,A şi E) şi acid citric. În tratamentele de înfrumuseţare,se folosesc pulpa,zeama şi coaja. Vitamina C stimulează productia de colagen,reface elasticitatea pielii şi oferă protecţie împotriva radicalilor liberi. Datorită efectului ei astrigent,previne semnele îmbătrânirii premature,precum ridurile şi liniile fine. Pune o picătură de miere pe o felie de lămâie şi fricţionează faţa,gâtul şi decolteul,prin mişcări circulare. Aşteaptă 10 minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă procedeul o dată sau de două ori pe săptămână.

Citeşte şi:Ten fără coşuri? Se poate!

Bine de ştiut!

  • Pentru estomparea ridurilor accentuate,mai poţi încerca următorul leac:diluează zeama de la o lămâie în două picături de apă de trandafiri sau ulei de vitamina E şi aplică soluţia pe piele. După 10 minute,spală-te cu apă din abundenţă. Fă acest tratament de două-trei ori pe săptămână.
  •  Dacă ai dinţii îngălbeniţi,una dintre soluţii ar fi albirea dentară profesională. Pentru că metoda este costisitoare,trebuie să ştii că poţi obţine acelaşi rezultat cu soluţii la-ndemână. De exemplu,fricţionează cu grijă dinţii cu o coajă de lămâie. Acidul citric din fruct decolorează petele dentare şi albeşte dinţii. Clăteşte bine cu apă şi nu te spăla pe dinţi cel puţin o oră. Repetă procedeul de două ori pe săptămână.

Portocala hidratează tenul

Fiind o sursă excelentă de vitamina C,portocala face minuni pentru piele,fiind utilă în numeroase moduri. Coaja de portocală are un conţinut mai mare de vitamina C decât pulpa fructului. De aceea,în loc să arunci cojile,usucă-le la soare şi macină-le. Pulberea obţinută poate fi folosită în exfoliantele naturale de corp. Mai poţi prepara în casă un produs cu dublă întrebuinţarea:elimină celulele moarte şi hidratează pielea,lăsând-o moale şi fină la atingere. Ca să îl obţii,ai nevoie de:două linguri de lapte sau de smântână şi o lingură de pulbere de coji de portocale. Omogenizează bine ingredientele,întinde pe faţă preparatul şi îndepărtează-l cu apă călduţă,după 15 minute.

Citeşte şi:Ai tenul uscat? Încearcă delicioasa mască facială cu ciocolată

Truc Click! pentru femei

Impurităţile şi bacteriile blochează porii,de aici coşurile şi puncte negre. Le poţi estompa cu o mască pe bază de suc de portocale. Ai nevoie de:o lingură de lapte,una de miere şi una de suc de portocale. Amestecă ingredientele,după care întinde pasta şi ţine-o pe faţă 10-15 minute. Clăteşte cu apă din abundenţă şi tamponează cu un prosop curat.

Tratamente pentru păr cu grepfrut

Sub formă de ulei esenţial,grepfrutulare numeroase beneficii pentru păr. Masarea scalpului cu ulei esenţial de grepfrut,diluat în ulei de floarea-soarelui,ajută la creşterea podoabei capilare. Alternativ,poţi face o mască de păr prin amestecarea sucului de la un grepfrut cu sucul de la o portocală sau lămâie. Întinde soluţia pe toată lungimea firului de păr şi acoperă cu un prosop. După 30 de minute,şamponează şi clăteşte cu apă din abundenţă. Soluţia lasă părul mai strălucitor şi fin la atingere. Grepfrutul este bogat şi în antioxidanţi,contracarând acţiunea radicalilor liberi,vinovaţi de apariţia ridurilor şi decolorarea tenului. Amestecă trei-patru linguri de iaurt cu sucul de la o jumătate de grepfrut. Curăţă bine tenul,după care aplică masca pe faţă,lăsând-o să acţioneze10 minute. Îndepărtează masca cu apă şi hidratează faţa cu o cremă de zi. Repetă procedeul săptămânal. Probioticele din iaurt ţin acneea la distanţă,în timp ce retinolul din grepfrut estompează ridurile fine.



Recente

Emma Stone jpg
Cher jpg
Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg