Gemenii, mai mult decât simpli fraţi

1 47123 original jpg jpeg

Îmbrăcaţi la fel, imposibil de deosebit, cu o complicitate specifică numai lor. Să fie gemenii fraţi cu legături sufleteşti speciale, pe care noi nu le cunoaştem?

Pe aceeaşi temă:

"Nu mi-e greu să am grijă de şapte copii"

"Cresc singură doi copii"

Cum e să fii mamă de tripleţi

De unde a pornit totul? Probabil de la faptul că între mine şi sora mea este o diferenţă de un an. Semănăm destul de bine,iar când eram mici mama ne îmbrăca la fel. Oamenii spuneau că suntem gemene şi am rămas cu ideea că a avea un frate geamăn este un lucru cu totul deosebit. Să fie oare chiar aşa?

De 18 ani,de nedespărţit

Cristina şi Cătălina Bălăucă sunt în clasa a XI-a. Până acum,nu au stat despărţite mai mult de o zi. Dacă se ceartă,lucru care se întâmplă destul de rar,nu pot ţine supărarea mai mult de cinci minute.

"Ori ea, ori ea m-a bătut!"

„Cei care nu ne cunosc prea bine nu ne pot deosebi”,îmi spune Cătălina. Când erau mici nici chiar mezinul familiei nu ştia care e Cristina şi care e Cătălina.

Acesta avea numai doi anişori când s-a dus supărat la mama lui şi i-a spus arătându-le pe fete:„Ori ea,ori ea m-a bătut!” „Ne îmbrăcăm la fel. Am încercat să purtăm haine diferite,dar nu ne-a plăcut. Cei din jur sunt şi ei surprinşi să ne vadă purtând haine diferite”,spune Cristina.

Cât despre premoniţii...

„Nu putem spune că avem premoniţii. În afară de gusturi comune şi uneori,de acelaşi gânduri,nu simţim ce se întâmplă cu cealaltă şi nici nu ne îmbolnăvim în acelaşi timp”,spune Cătălina.

Lucru de înţeles atâta timp cât premoniţiile apar când fraţii sunt despărţiţi,iar fetele sunt în mereu împreună.

"Fratele meu, cel mai bun prieten"

Despre premoniţii am discutat şi cu Daniel şi cu Larisa. Larisa spune că nu are premoniţii pentru că nu se consideră o fire prea sensibilă. Lui Daniel,în schimb,i se întâmplă să aibă presimţiri legate de sora lui.

„În 2008,Larisa şi-a petrecut concediul la Paris. Într-una din zile am avut o senzaţie ciudată,ca şi cum ceva nu era în regulă. Când a sunat telefonul,am ştiut că era sora mea. Mi-a spus că i s-au furat lucruri şi bani din camera de hotel”.

Daniel este mai mic cu 25 de minute decât Larisa. Chiar el mărturiseşte că,spre deosebire de sora lui,este ceva mai leneş. Au dormit până în clasa a şasea în acelaşi pat şi au fost împreună în şcoala generală.

Nu au urmat acelaşi liceu,dar s-au reîntâlnit la aceeaşi facultate. După un an,au renunţat amândoi la Facultatea de Instalaţii,care nu s-a dovedit a fi ce şi-au dorit şi au luat-o din nou pe drumuri diferite. Daniel a terminat Jurnalistica,iar Larisa – Peisagistica.

Uniţi de pasiuni comune

Printre pasiunile lor comune se numără muntele (au urmat şcoala de ghizi montani când erau la liceu),fotografia,grafica şi dragostea pentru câini. Petrec sărbătorile,concediile şi weekend-urile împreună şi mărturisesc că au fost crescuţi să fie uniţi.

Iar pentru a exemplifica acest lucru,Daniel îmi povesteşte cum,în clasa a II-a,un coleg de şcoală cu care a avut un conflict a vrut să-l bată. Larisa a rezolvat imediat situaţia,intervenind şi dându-i acestuia un pumn în figură.

Gemenii din ani diferiţi

Povestea lui Valentin şi a lui Cătălin Teşcu este una ieşită din comun. Cei doi fraţi au venit pe lume la două luni distanţă,iar cazul a fost intens mediatizat acum cinci ani. Pe 11 decembrie 2004 se năştea Cătălin Ştefan. La două luni distanţă,pe 7 februarie,se năştea fratele lui,Valentin Ionuţ.

„Nu le-am spus că nu sunt gemeni obişnuiţi. Nu ştiu cât ar putea ei să înţeleagă din lucrul acesta”,spune Maricica Teşcu,mama celor doi. Maricica prezintă o malformaţie rar întâlnită-două utere – iar cei doi copii au fost concepuţi cam în acelaşi timp. Numai că unul dintre ei s-a născut prematur. Cătălin avea la naştere 1,6 kilograme. S-a dezvoltat normal,deşi are unele probleme de sănătate.

Se sărbătoresc de două ori

Pentru că sunt născuţi la date diferite,copiii sunt serbaţi de două ori pe an,pe 11 decembrie şi pe 7 februarie.„Nu pot să-l serbez numai pe unul. Imediat,celălalt se simte dat la o parte”,spune Maricica.

Povestea micuţilor este însă una destul de tristă. Locuiesc împreună cu mama şi cu fratele lor mai mare în comuna ieşeană Rediu şi trebuie să se descurce cu banii câştigaţi cu greu de Maricica.

Dar,la urma urmei,oricâte greutăţi ar avea în viaţă,gemenii trăiesc bucuria de a fi legaţi prin sentimente unice şi o comunicare aparte,care nouă,celorlalţi,nu ne este dat să o cunoaştem. De aceea,poate,ne plac poveştile despre ei...Recente

Mandy Moore, Nick Jonas jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg