Halima Aden, prima femeie care a pozat într-un burkini pe coperta Sports Illustrated

În cursul zilei de ieri, Meghan Markle și Prințul Harry, ajunși din nou în Marea Britanie, au pozat alături de o tânără musulmancă pe scena unui eveniment. Cine este ea?

image

Halima Aden a fost prezentă la summitul „One Young World” din Manchester alături de nume cunoscute ale lumii filantropice. Consiliera somaleză s-a născut într-o tabără de refugiați din Kenya și s-a mutat ulterior în Statele Unite la 7 ani. Ceea ce a scos-o pe ea din anonimat e că a fost prima femeie care a purtat hijab într-un concurs de frumusețe, Miss Minnesota.

Mai mult, Aden este prima femeie care a apărut cu hijab și burkini pe coperta revistei Sports Illustrated. După asemenea premiere, modelul a devenit tot mai cunoscut în întreaga lume datorită curajului ei.

La 24 de ani, Halima a fost imaginea unor campanii importante, pentru colecțiile vestimentare ale unor staruri precum Rihanna și Kanye West.

Aden s-a născut în Somalia, a crescut în tabăra de refugiați Kakuma din Kenya, după care a ajuns în Statele Unite. La 19 ani, a făcut ravagii în lumea modelingului după ce a devenit primul topmodel al lumii care să poarte hijab. După acel moment crucial din 2017, Halima a apărut pe coperta unor publicații de top ca Vogue-ul britanic sau ediția din Arabia a aceleiași reviste și Allure.

În ciuda succesului obținut, tânăra a părăsit industria fashion anul trecut, după ce și-a dat seama că modelele sunt tratate ca pe ceva ce poate fi înlocuit rapid. „Mi-am propus să-i răspund industriei fashion cu aceeași monedă. Mulțumesc mult pentru cei patru ani fabuloși, dar voi merge mai departe și voi înlocui modelingul cu ceva mai bun, fix așa cum se întâmplă cu toți acei tineri din industrie, care sunt înlocuibili”, a dezvăluit ea în The Times.

image

Aden a declarat că hijabul ei devenea tot mai mic cu fiecare ședință foto făcută ca model. Stiliștii spuneau că erau încântați de ținuta ei, însă îl scurtau tot mai mult. „Nu spun că toată lumea trebuie să facă precum am făcut eu, însă eu sunt musulmancă, o femeie care poartă hijab, sunt somaleză. Întotdeauna m-am simțit ca o intrusă în propria mea carieră!”, a mărturisit ea pentru BBC, adăugând că, de fiecare dată când mai exista câte un bărbat sumar îmbrăcat în revista în care apărea și ea, avea mari emoții.

image

Halima a spus că s-a simțit forțată să facă un compromis în privința religiei sale și-i părea tot timpul rău că n-avea timp să participe la festivaluri religioase din cauza programului ei aglomerat. Retragerea ei din lumea modei a fost susținută de prietena ei, Gigi Hadid, care a înțeles perfect situația în care Aden s-a aflat până anul trecut.

Foto - Instagram



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg