Miss Universe Maria Thattil: „Avortul mi-a permis o carieră de succes”

Fosta Miss Universe din Australia, Maria Thattil, a dezvăluit că întreruperea de sarcină făcută în 2015, când avea 21 de ani, a ajutat-o să ajungă unde se află azi.

image

Frumoasa de 29 de ani a povestit celor de la Nine Honey că avortul făcut în urmă cu opt ani i-a dat posibilitatea să se întoarcă la facultate și i-a „crescut șansele în viață”. Maria a spus că lucra pe salariu minim, că locuia încă cu părinții și că a fost diagnosticată cu depresie și anxietate atunci când a descoperit că era gravidă. În acele condiții, nici nu știe ce s-ar fi întâmplat cu viața ei dacă ar fi fost forțată să păstreze sarcina.  

„Libertatea de a-mi decide singură viitorul nu numai că mi-a crescut șansele în viață, dar mi-a dat și posibilitatea de-a pivota”, a început să explice Thatill. „Acea pivotare, mișcările pe care le-am făcut m-au adus în postura de-a câștiga Miss Universe Australia, de a-mi reprezenta țara și a-mi lansa o carieră în mass-media ca liber profesionist care are o rubrică a ei, ca speaker și personalitate publică cu un public internațional căruia îi vorbesc despre subiecte importante mie, printre care se numără și drepturile reproductive ale femeilor”, a adăugat aceasta.

Vezi și: Vanessa Williams, prima Miss America de culoare şi scandalul cu poze nud din cauza căruia i s-a retras titlul

image

Maria a ținut să precizeze că succesul profesional i-a permis să devină independentă din punct de vedere financiar și, mai mult, i-a oferit posibilitatea de a-și întreține, într-o anumită măsură, familia. „Accesul legal la avort mi-a permis să aleg singură pentru viața mea. Și acest drept trebuie să-l aibă fiecare cetățean”, a declarant Thatill.  

Fosta Miss Universe din Australia a făcut o plângere emoționantă despre acest drept al femeilor de-a decide singure asupra trupului lor, după ce Curtea Supremă din Statele Unite a interzis, zilele trecute, avortul. Mai exact, autoritățile americane s-au răzgândit cu privire la decizia din 1973, care nu le permitea statelor americane să interzică avorturile.

Vezi și: Jo-Carroll Dennison, Miss America în 1942. Ce regulă controversată a refuzat să respecte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Maria s-a declarat îngrozită pentru copii, victimele violului sau al incestului sau pentru femeile cu boli grave, care le pun viața în pericol în timpul unei sarcini. E recunoscătoare pentru că ea a putut decide singură în privința ei, dar și dezamăgită că alte femei nu mai au acest drept în Statele Unite.

foto - Instagram



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg