Iluminatorul, secretul unui chip radios

1 77445 original jpg jpeg

O lumină bună flatează orice chip, iar acum este foarte simplu să îţi accentuezi trăsăturile şi să le oferi un aspect radios, prin machiaj. De aceea, iluminatorul nu trebuie să lipsească din trusa ta de cosmetice.

Iluminatorul se găseşte sub diverse forme: lichid, cremă, pudră sau stick, adaptat nevoilor fiecărui tip de ten. Particulele strălucitoare şi reflectorizante pe care le conţine atrag lumina şi scot în relief trăsăturile.

Calitate, nu cantitate

Regula de bază a aplicării acestui produs constă în cantitatea folosită. Iluminatorul trebuie să aducă chipului o atingere uşoară de lumină şi să te facă să pari că radiezi în mod natural, şi nu că ai încurcat fardurile cu sclipiciul. Iluminatorul lichid se aplică cel mai bine cu vârful degetelor sau un bureţel special, prin simpla tamponare uşoară a zonelor pe care vrei să le scoţi în evidenţă, iar cel pudră cu ajutorul unei pensule de fard pentru obraz sau tip evantai.

Zonele pe care-l aplici

Se foloseşte pe toate zonele feţei pe care cade în mod natural lumina, precum partea superioară a pomeţilor, zona de sus şi de jos a arcadei, colţul interior al ochiului, mijlocul frunţii, bărbia, deasupra buzei superioare şi chiar şi pe nas. Evident, nu trebuie să îl aplici neapărat în toate zonele menţionate, ci doar în punctele cheie pe care vrei să le evidenţiezi. Dacă nu ai foarte multă îndemânare, limitează-te la folosirea lui pe pomeţi, deasupra liniei unde se termina fardul de obraz, în colţul interior al ochiului şi deasupra buzei superioare, pentru a le oferi acestora un plus de volum. Faţa va căpăta un aer tineresc şi o privire strălucitoare.

Ţine cont de nuanţa pielii

Atunci când alegi un produs de iluminare, este important să ţii cont de nuanţa pielii. Dacă ai tenul deschis, particulele strălucitoare cu tentă rozalie ţi se vor potrivi cel mai bine, în timp ce pentru tenul închis ideale sunt iluminatoarele ce bat spre galben sau auriu. Testează-le într-o lumină naturală, înainte de a le cumpăra, şi urmăreşte ca efectul obţinut să fie cât mai natural. Dacă ai tenul gras, aplică doar o cantitate mică de produs, sub formă de pudră, iar pentru un ten uscat, potrivite sunt iluminatoarele cremoase.

Respectă ordinea folosirii produselor

Aplicarea unui produs cremos peste unul pudră va duce la pătarea tenului şi compromiterea duratei machiajului. Dacă vrei să foloseşti un produs de iluminare cremos sau lichid, ai grijă să îl aplici după fondul ten, pentru ca texturile să se îmbine uşor. Ulterior, poţi fixa machiajul cu o pudră translucidă. Dacă ai uitat de iluminator şi ai folosit deja pudra, optează pentru un iluminator pudră.

Trucuri CPF

După aplicarea iluminatorului, foloseşte o pensulă pentru fond de ten sau un bureţel special, pentru a estompa eventualele urme inestetice.

Poţi amesteca o cantitate mică de iluminator cu crema de faţă obişnuită, pentru a neutraliza zonele roşii şi petele întunecate.

Dacă ţi s-a terminat iluminatorul, poţi oferi un plus de prospeţime machiajului cu puţin fard sidefat, ce se găseşte de obicei în orice paletă de culori neutre. Ai grijă însă ca nuanţa să fie cea potrivită tenului tău.

Evită folosirea iluminatorului în zona T, bărbie, nas, frunte, dacă ai tenul gras, şi foloseşte-l doar în cantitate mică pe pomeţi, pentru a nu scoate în evidenţă şi mai mult zonele care au tendinţa de a căpăta luciu pe parcursul zilei.

Sfat CPF

Ţine cont de lumina la care te vei expune. Pentru un machiaj de seară, poţi folosi o cantitate mai mare de iluminator, pentru a îţi accentua trăsăturile. În timpul zilei însă, aplică produsul cât mai discret, pentru un aspect natural.Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg