Îţi cade părul? Probabil că şi tu faci aceste greşeli

1 85203 original jpg jpeg

Căderea părului este una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm astăzi. În timp ce ereditatea joacă un rol major, există o mulţime de alţi factori care o cauzează. Vestea buna e că pierderea firelor de păr poate fi combătută prin câteva metode simple. 

De la şamponare la pieptănare – există câteva greşeli comune de îngrijire a părului pe care le repetăm, dar pe care de astăzi înainte trebuie să le evităm. 

Printre acestea se numără folosirea unui şampon nepotrivit, folosirea excesivă a produselor de îngrijire a părului şi chiar faptul că dormi cu el ud. Citeşte mai mult AICI

 Există însă şi probleme mai serioase care duc la pierderea podoabei capitare, precum stresul, sarcina, medicamentaţia, probleme ale scalpului, schimbările hormonale sau îmbătrânirea. 

În unele cazuri, cum ar fi după o sarcină, căderea părului se rezolvă de la sine. În altă ordine de idei, căderea părului este normală, câtă vreme nu este în cantităţi mari. Atunci când acest proces persistă, ideală este o vizită la cabinetul medicului pentru a afla care sunt motivele căderii părului.

Soluţii pentru a împiedica pierderea podoabei capilare

Dacă te confruncu cu căderea părului, atunci ia în considerare multivitaminele. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că vitaminele A, B, C, D, fierul, seleniul şi zincul sunt toate importante în creşterea părului şi a procesului de retenţie. Bineînţeles, necesar este şi consumul de biotină şi ginseng.

Încearcă şi masca cu iaurt pentru regenerarea firului de păr

Cum îţi îngrijeşti părul corect

Spălatul regulat. Dacă speli părul în fiecare zi poţi opri căderea lui prin menţinerea scalpului curat şi sănătos. Ideal este să te speli pe cap dacă ai în păr produse de styling sau atunci când este murdar. Întotdeauna optează pentru un şampon cu o formulă delicată.

Uleiul de cocos. Potrivit studiilor realizate în 2018, uleiul de cocos ajută la prevenirea căderii părului, dar şi protejarea lui de expunerea la razele UV. Acidul lauric ajută la protejarea împotriva ruperii de la rădăcină a firului de păr. Mai mult, masarea scalpului cu ulei de cocos este ideală pentru o mai bună circulaţie a sângelui, iar astfel are loc regenerarea părului. 

Citeşte şi: Afecţiunile care pot determina căderea părului

Uleiul de măsline. Uleiul de măsline este folosit pentru a proteja părul de uscarea agresivă şi ruperea firului de păr. De asemenea, uleiul de măsline este un ingredient de bază în dieta mediteraneană, care ajută încetinirea căderii firului de păr. Înainte de a spăla părul, adaugă o linguriţă de ulei de măsline pe păr şi lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute. 

Fără styling agresiv. Evită împletiturile sau cozile ponytail prea strânse, lasă-l să se usuce natural pentru a nu irita scalpul şi evită să foloseşti stylerele, mai ales la temperaturi ridicate.

Sursă: csid.ro



Recente

Kim Kardashian, pregătiri de Paște  foto   Instagram jpg
Liv Tyler și sora ei  foto   Instagram jpg
vedete  foto   Instagram jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
job549 hein gold 018 jpg
1 mama fiica shutterstock 15175309 jpg jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Katy Perry, turism spațial  foto   Instagram jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
cristiana bota 5 jpg
shutterstock 2291563245 jpg
WhatsApp Image 2025 04 04 at 14 20 54 (1) jpeg
 MG 1055 mod jpg
Iain Armitage  foto   Shutterstock jpg
Toni Braxton  Shutterstock jpg
shutterstock 1054672853 jpg
Morgan Freeman  foto   Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker  foto   Shutterstock jpg
Jessica Simpson  foto   Shutterstock jpg