La 86 de ani, nu a renunțat la sport! Ce exerciții fizice face Jane Fonda

Jane Fonda este un exemplu în ceea ce privește fitnessul. La 86 de ani face sport regulat, iar antrenoarea îi recomandă cele mai bune exerciții pentru condiția ei fizică. Iată cum se menține în formă! 

image

Actrița de origine americană, Jane Fonda, a fost dintotdeauna adepta unui stil de viață sănătos, drept dovadă condiția sa fizică de excepție de care se bucură acum. Chiar și la 86 de ani, ea nu a renunțat la sport și face antrenamente potrivite vârstei ei:

„Trebuie să fiu foarte atentă, dar cu Malin, mă simt 100% în siguranță și îngrijită. Malin este unul dintre cei mai amabili, iertători și atenți antrenori pe care i-am avut vreodată‟, a lăudat-o actrița pe antrenoarea ei personală într-un interviu acordat publicației „Hollywood Reporter‟.

Ce exerciții fizice îi recomandă specialista în fitness?

image

Citește și: Jane Fonda, forțată de soț să facă sex în grup. De ce accepta? 

Exercițiile fizice pe care le face Jane Fonda 

Antrenoarea actriței a dezvăluit că orice formă de mișcare aduce beneficii pentru organism. Ea recomandă exercițiile fizice făcute pe muzică, deoarece stimulează creierul, motivează și induc o stare de bine.

De asemenea, la 80 de ani, mersul pe jos este foarte important. Potrivit antrenoarei, ajută la scăderea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet. Ea recomandă un total de 30 de minute de mers pe zi, însă nu este obligatoriu să fie făcute dintr-odată, ci pot fi împărțite în trei etape a câte 10 minute. 

Vezi și: Jane Fonda, sfaturi pentru o viață bogată și fericită. Ce trebuie să faci pentru a îți merge bine

Urcarea și coborârea scărilor este o altă formă de mișcare importantă. Urcarea și coborârea scărilor, la câteva minute după mesele principale ale zilei, ajută la reglarea glicemiei și la prevenirea diabetului. De asemenea, acest exercițiu dezvoltă forța musculară și sănătatea cardiovasculară.  

Menținerea flexibilității este esențială la această vârstă, prin urmare, Jane Fonda pune accent pe stretching. Ea face exerciții de întinderi, timp de 30 secunde, pe fiecare parte a corpului, în timp ce respiră lent și profund. Și genuflexiunile sunt incluse în rutina ei de fitness, în special cele făcute cu ajutorul unui scaun. 

Sursă foto: Shutterstock, Instagram@janefonda  



Recente

Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg