Mariah Carey a intrat de 8 ori în Cartea Recordurilor. „All I Want For Christmas‟ i-a adus 3 recorduri

Cu un total de 15 albume de studio, numeroase turnee mondiale, cinci premii Grammy și alte zeci de distincții muzicale Mariah Carey a intrat de opt ori în Cartea Recordurilor. A bătut trei recorduri cu piesa „All I Want For Christmas‟ şi rămâne Regina Crăciunului în inimile fanilor, o voce apreciată la nivel mondial, inspirație pentru alți muzicieni. 

image

De-a lungul anilor, Mariah a compus și muzică de film, și-a încercat norocul și ca actriță și a militat pentru depășirea diferențelor rasiale. De asemenea, este recunoscută pentru generozitatea cu care a făcut donații multiple pentru diverse organizații caritabile. 

A cerut să îi recunoască oficial titlul de Regină a Crăciunului

Cum hitul ei „All I Want For Christmas‟ este în fiecare an în topul pieselor asociate cu Sărbătorile de iarnă, Mariah Carey a cerut unui tribunal administrativ din SUA să îi recunoască oficial titlul de Regină a Crăciunului. Chiar dacă nu a reușit să facă din Queen of Christmas o marcă înregistrată – pentru că petiția i-a fost respinsă, artista a intrat, totuși în spiritul Sărbătorilor și a lansat o carte pentru copii, „The Christmas Princess‟. 

Cântăreață, compozitoare, actriță și producător muzical, Mariah Carey a uimit o lume întreagă cu registrul său vocal extins pe cinci octave și cu timbrul special care o face recognoscibilă instantaneu. Considerată una dintre cele mai bune soliste vocale ale generației sale, Mariah Carey este și una dintre cele mai premiate și mai bine vândute artiste muzicale din toate timpurile. 

image

Cântă de la trei ani 

Mariah Carey a venit pe lume la 27 martie 1969, în Huntington, New York, într-o familie controversată. Mama ei, albă, fostă cântăreață de operă era căsătorită cu un inginer afro-american, ceea ce a stârnit tensiuni rasiale în comunitatea în care locuiau. După divorțul părinților, Mariah și fratele ei au rămas cu mama, iar sora lor s-a mutat cu tatăl. 

În anii de școală, Mariah – care începuse să cânte prin casă de la vârsta de trei ani, imitându-și mama – era interesată de muzică și de literatură. În liceu a început să lucreze ca solistă pentru întregistrările demo ale mai multor muzicieni, iar după ce s-a mutat în New York City a făcut o școală de cosmetică. 

Vezi şi: Mariah Carey, în conflict cu familia! Vedeta şi-a acuzat sora că a drogat-o şi-a încercat s-o vândă unui proxenet

Primul album și primul Grammy 

Când un exemplar al casetei demo pe care o făcuse pentru ea însăși a ajuns la Tommy Mottola, liderul celebrei case de discuri Columbia Records, în decembrie 1988, acesta și-a dat seama imediat de talentul tinerei și a semnat cu ea un contract de colaborare. 

În 1990, albumul ei de debut, „Mariah Carey‟, a costat casa de discuri un milion de dolari pentru promovare, însă a plasat-o pe locul întâi timp de 11 săptămâni la rând în Billboard 200, cel mai important clasament muzical din SUA. Albumul, care s-a vândut la nivel mondial în 15 milioane de copii, i-a adus în 1991 și primele sale premii Grammy pentru Cel mai bun artist nou și Cea mai bună performanță vocală feminină în muzica pop – piesa „Vision of Love‟. 

Deși al doilea album, „Emotions‟, nu a atins succesul comercial al celui de debut, al treilea album, „Music Box‟ este și în prezent cel mai bine vândut album al artistei, iar piese precum „Hero‟ și „Without you‟ au rămas de-a lungul deceniilor în inimile ascultătorilor. 

image

Schimbare de stil 

După alte două albume, Mariah Carey a început să-și modifice ușor stilul, încorporând în acel pop care a făcut-o cunoscută elemente de R&B și hip-hop, al șaselea său disc, „Butterfly‟, primit foarte bine de critici, marcând clar această schimbare. 

După mai multe albume și mutarea la casa de discuri Virgin Records, artista a străbătut o perioadă grea, fiind spitalizată în 2001 în urma epuizării fizice și psihice, așa că a trecut ulterior la colaborarea cu altă casă de discuri, Island Records, care s-a dovedit fructuoasă și de lungă durată.  

Te-ar mai putea interesa: Ce viaţă luxoasă duc căţeii lui Mariah Carey! Extravaganţe canine de jumătate de milion de dolari pe an

Două căsnicii eșuate 

Mariah Carey a fost căsătorită din 1993 până în 1998 cu Tommy Mottola, punând despărțirea de acesta pe seama posesivității și a dorinței lui de a-i controla întru totul viața. A doua căsnicie, cea cu actorul Nick Cannon, a durat din 2008 până în 2016, în timpul ei artista devenind mamă de gemeni. Recente

Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg