Mască facială exfoliantă cu dovleac

1 72103 original jpg jpeg

Exfolierea este crucială în programul nostru de îngrijire a pielii, mai ales în acest sezon, când tenul nostru trebuie să facă faţă temperaturilor scăzute, vântului şi frigului. De aceea, îţi propunem un exfoliant facial de toamnă, uşor de preparat.

De ce e importantă exfolierea

Pielea moartă,machiajul,radicali liberi – toate lasă semne pe pielea noastră. Odată cu înaintarea în vârstă,avem un ritm mai lent de autoexfoliere. În lipsa exfolierii regulate,porii se înfundă,iar straturile de la suprafaţa pielii se îngroaşă,ducând la ten neuniform colorat.

Cu ce poţi să exfoliezi tenul

Există două tipuri de metode prin care poţi scăpa de celulele moarte. Exfolierea chimică utilizează produse cu acizi alfahidroxi în ele,cum ar fi acidul glicolic sau acidul lactic. Uneori,aceste substanţe se regăsesc şi în exfoliantele,serurile sau chiar în cremele hidratante faciale din comerţ. Exfolierea fizică este cea în care folosim un exfoliat din comerţ sau unul făcut acasă.

Cum trebuie să te exfoliezi

Pentru o exfoliere fizică,trebuie să ai faţa foarte curată. Udă-ţi puţin mâinile şi,folosind degetul mic şi cel inelar,fă mişcări circulare în jurul feţei,evitând zona ochilor. În cazul în care foloseşti un produs recomandat pentru pielea corpului sau are sare în el,nu-l utiliza pe faţă! Dacă exfoliantul tău este prea abraziv,putând să lase mici zgârieturi pe piele sau să afecteze vasele de sânge,nu-l aplica pe faţă! După ce ai aplicat exfoliantul,spală-te cu apă caldă şi hidratează tenul.

Exfoliantele chimice trebuie să fie aplicate conform instrucţiunilor de pe ambalajul lor. Dacă trebuie să-l laşi să acţioneze doar 5-10 minute,nu presupune că lăsându-l 10-20 de minute el va funcţiona mai bine. Unele exfoliante chimice trebuie să fie lăsate să acţioneze pentru câteva minute,după care îndepărtate cu apă,altele sunt concepute pentru a fi doar aplicate,cum se întâmplă în cazurile serurilor.

Exfoliant de casă

1 cană de zahăr brun

1/2 ceaşcă de ulei de Jojoba pentru tenul gras sau ulei de cocos pentru ten uscat/normal

2 linguriţe piure de dovleac

1/2 linguriţă ulei de vitamina E

Combină toate ingredientele într-un bol şi amestecă bine. Aplică pasta pe faţa proaspăt curăţată prin mişcări circulare,în jurul feţei şi a gâtului,evitând zona ochilor. La final,clăteşte cu apă caldă.

Credit foto:www.livesimply.me



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg