Ne vopsim sau nu când suntem însărcinate?

1 73573 original jpg jpeg

Glezne umflate, vergeturi, migrene ... unele lucruri sunt inevitabile atunci când eşti însărcinată. Dar firele albe? Nu neapărat. Dacă vrei să-ţi schimbi culoarea părului în sarcină, ia în considerare următoarele sfaturi.

Aşteaptă până în al doilea trimestru de sarcină

Este sigur să te vopseşti în timpul sarcinii? Mulţi medici recomandă viitoarelor mame să aştepte până în al doilea trimestru de sarcină. Motivul? În primele 12 săptămâni de sarcină fătul trece prin multe schimbări:i se formează organele,muşchii şi corzile vocale,iar unghiile şi foliculii de păr încep să se dezvolte.

Citeşte şi:Sex în sarcină:cele mai jenante situaţii

Optează pentru cele mai sigure servicii

Odată ce ai primit undă verde de la medicul tău ginecolog,programează-te la un salon. Dacă vrei să te vopseşti singură,acasă,poartă mănuşi,lasă vopseaua să acţioneze timpul minim înscris pe cutia cu vopsea şi schimbă-ţi culoarea părului într-o încăpere bine aerisită. Pentru a reduce orice risc,colorează-ţi numai şuviţele. În felul acesra,substanţele chimice din vopsea vor fi absorbite doar de părul tău şi nu de scalp şi nu vor pătrunde în sânge. Vopseaua semipermanentă vegetală pură,cum este henna,este o alternativă mai sigură.

Citeşte şi:Ţi-ai vopsit părul şi nu-ţi place? Iată cum poţi îndepărta vopseaua!

Ce spun studiile

În timp ce un studiu din 2005 arată o asociere între utilizarea vopselei pentru păr în timpul sarciniişi dezvoltarea neuroblastomului la copii,alte cercetări contrazic aceste rezultate. Cei mai mulţi cercetători susţin că este puţin probabil ca utilizarea produselor de păr,înainte sau în timpul sarcinii,să crească riscul de tumori ale copilului în copilărie.

Dacă eşti preocupată cu privire la utilizarea vopselelor de părîn timpul sarcinii,consultă medicul giencolog înainte de a lua o decizie sau ia în considerare amânarea oricăror tratamente chimice pentru păr.

Credit foto:www.newkidscenter.com