Peelingul chimic: ce este şi cum ajută pielea?

1 73050 original jpg jpeg

Ridurile fine, petele apărute ca urmare a expunerii la soare sau leziunile cauzate de acnee nu trebuie să-ţi mai dea bătăi de cap – pentru ele există peelingul chimic.

Femeile îşi exfoliază pielea de mai bine de 2.000 de ani! Cleopatra făcea baie în lapte pentru a-şi netezi pielea. Ingredientul activ din lapte este acidul lactic (un alfa hidroxi acidsau AHA),şi aceşti acizi (împreună cu beta hidroxi acizisau BHA) sunt în continuare printre cele mai frecvente ingrediente din peelinguri.

De ce să apelezi la un peeling chimic

Peelingul chimic poate fi făcut acasă sau la medicul dermatolog,în cazul celor profunde,care necesită sedare sau anestezie generală. Prin peeling chimic se pot corecta petele lăsate de acnee,precum şi cele cauzate de vârstă,liniile fine (mai ales cele de sub ochi şi din jurul gurii),pistruii,melasma. Peelingurile profunde sunt eficiente în corectarea ridurilor.

Citeşte şi:Exfolierea pielii-necesară în orice anotimp

Avantajele peelingului chimic uşor

Aceste peelinguri sunt utile pentru faţă,gât şi / sau piept si se fac cu AHA,coji de fructe,cel mai frecvent fiind acidul glicolic,citric şi lactic. Prin aceste metode de tratament se îmbunătăţesc cicatricile lăsate de acnee,tonusul şi textura pielii,se diminuează liniile fine şi ridurile. Este posibil ca pe timpul procedurii să simţi uşoare furnicături. După peeling,trebuie să aplici loţiune sau cremă până la vindecarea pielii şi să foloseşti protecţie solară zi de zi.

Peelingul chimic profund

Ţinteşte ridurile profunde,petele cauzate de expunerea la soare şi tonul inegal al pielii. El este utilă şi în tratarea liniilor din jurul gurii,aşa-numitele linii pentru fumători. Medici spun că cele mai bune rezultate se văd la persoanele cu pielea deschisă la culoare,deoarece există mai puţin risc de hipopigmentare sau de albire. După procedură pot să apară cruste,care se vindecă în două săptămâni.

Citeşte şi:6 ingrediente excelente pentru exfolierea tenului

Peelinguri la-ndemână

Multe dintre produsele indicate în exfolierea pielii sunt disponibile la farmacie şi acestea tind să aibă aceleaşi ingrediente ca şi peelingurile folosite în cabinetul medicului dermatolog,dar la concentraţii mult mai mici. De regulă,exfolierile acasă durează 10 minute,iar ele se fac săptămânal. Este important să nu foloseşti produse pe bază de retinoizi după exfoliere,deoarece acestea pot irita pielea proaspăt exfoliată. Înainte de a aplica un exfoliant,fă un test pe piele,căci unele produse pot fi prea puternice pentru tipul tău de piele şi provoca roşeaţă,iritaţii. Este esenţial să foloseşti şi protecţie solară.Recente

Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg
BEBE REXHA png
GNR Poster (cu opening act) Portrait jpeg
WhatsApp Image 2023 05 17 at 13 28 32 jpeg
Beyonce sursa  Instagram jpg