Pielea frumoasă cu demachiere corectă se ţine!
„La 20 de ani, avem tenul cu care ne-am născut, iar la 50 de ani, tenul pe care-l merităm“, spunea Coco Chanel, celebra creatoare de modă. Astfel, dacă vrei să ai un ten luminos şi tânăr cât mai mult timp, rutina zilnică de îngrijire este importantă, iar demachierea face parte din ea!
Ritualul demachierii şi al curăţării pielii este necesar chiar şi atunci când nu foloseşti farduri sau fond de ten. Praful de pe străzi, impurităţile din aer, dar şi sebumul secretat în timpul nopţii agresează şi încarcă tenul, ducând, treptat, la formarea ridurilor. Pentru rezultate cât mai bune, alege-ţi demachiantul în funcţie de tipul de ten. Dimineaţa foloseşte un lapte demachiant, iar seara, curăţă tenul în profunzime, cu un gel de curăţare sau cu apă micelară. Nu uita de zona gâtului şi a decolteului!
Începe cu demachierea ochilor şi a buzelor, apoi continuă cu restul feţei.
Alege laptele demachiant în funcţie de tipul tău de piele!
Are textura puţin mai lichidă decât cea a unei creme obişnuite. Există formule create special pentru tenul normal, mixt şi, respectiv, uscat. Aplică demachiantul pe un disc de bumbac, apoi şterge uşor pielea. După curăţarea cu laptele demachiant, este bine să foloseşti o loţiune tonică, pentru echilibrarea pH-ului pielii.
Gelurile de curăţare, ideale pentru tenurile mixte sau grase
Dacă îţi doreşti o curăţare în profunzime a pielii, gelurile sunt cele mai potrivite, mai ales cele care au în compoziţie particule uşor abrazive. Acestea îndepărtează excesul de sebum, dar şi bacteriile care cauzează apariţia acneii. Sunt recomandate, în special, pentru tenul mixt şi gras. Pune un bob de gel pe podul palmei şi amestecă-l cu puţină apă, până ce face spumă, apoi aplic-o pe faţă, prin mişcări circulare. După folosire, clăteşte cu apă călduţă.
Apa micelară, recomandată pentru pielea sensibilă
Apa micelară curăţă pielea fără a o agresa, o reîmprospătează şi o hidratează. Este adaptată oricărui tip de ten, în special pentru cel sensibil, care se înroşeşte foarte repede şi care are nevoie de calmare şi o îngrijire specială. Produsul nu conţine alcool, parfum şi alte chimicale care îţi pot afecta pielea. Pune pe o dischetă de bumbac puţină soluţie şi aplic-o pe toată faţa. Începe cu ochii, după care continuă cu restul feţei: obraji, frunte şi bărbie.
Uleiurile, pentru îndepărtarea machiajului rezistent
Uleiurile demachiante curăţă cel mai uşor machiajul şi impurităţile acumulate pe piele. Acestea pot fi folosite de persoanele cu tenul uscat. Uleiul de migdale este delicat cu pielea şi îndepărtează machiajul fără probleme. Pune o cantitate de ulei pe o dischetă demachiantă şi masează uşor toată faţa, concentrându-te pe zona ochilor. După ce ai terminat, clăteşte cu apă caldă.
Şerveţelele demachiante, ocazional
Sunt mai practice decât celelalte metode pentru că pot fi folosite oricând şi oriunde. Doar că acestea curăţă machiajul la suprafaţă, lăsând porii încărcaţi. Un alt dezavantaj este că din cauza conţinutului mare de alcool şi de parfum, şerveţelele pot modifica pH-ul pielii , uscând-o şi făcând-o predispusă la iritaţii. Foloseşte-le doar atunci când eşti nevoită să te demachiezi rapid.
Exfoliază-ţi tenul săptămânal
Pentru ca pielea să fie curată, exfolierea este esenţială. Foloseşte un produs cu o formulă blândă. Aplică-l pe pielea umedă, prin mişcări circulare. După ce ai masat, clăteşte cu apă călduţă. Exfolierea trebuie făcută o dată pe săptămână, imediat după duş.
Sursă imagine: Gael.be