Povestea Camillei. Cum a ajuns regina consoartă a Regatului Unit

Camilla, cea de-a doua soție a regelui Charles al III-lea, nu a câștigat niciodată pe deplin publicul, dar acum este regina consoartă şi deţine un titlu despre care, acum 25 de ani, puțini ar fi crezut că îi va reveni ei.

image

Simone Simmons, un cunoscut apropiat al prințesei Diana de Wales, a susținut că Lady Di a numit-o pe Camilla „rottweiler”, pentru că „odată ce-și înfige colţii în cineva, nu cedează şi nu-l lasă să plece”. În 1997, când prima soție a lui Charles, a murit la vârsta de 36 de ani, a îndoliat Marea Britanie şi a îndurerat pe atât de mulţi britanici care au adorat-o, Camilla a fost descrisă de presă drept cea mai urâtă femeie din Marea Britanie. S-a spus atunci că este o persoană cu care Charles nu s-ar putea căsători niciodată, cu atât mai mult cu cât ar însemna să devină regină consoartă.

Iată cum, 25 de ani mai târziu, în prima sa adresă către națiune, regele Charles se referă la Camiila ca la „soția mea dragă”, despre care a fost încântat să confirme că este acum regina consoartă. Cum şi-a refăcut ea imaginea şi cum o privesc acum britanicii?

A primit binecuvântarea reginei Elisabeta a II-a după căsătoria cu prinţul Charles

Născută în 1947, într-o familie bogată, Camilla Shand a crescut la o moșie de țară și a fost educată la Londra înainte de a merge la o şcoală din Elveția, apoi din Franța. Ajunsă în cercuri sociale care au adus-o în apropierea prinţului Charles, l-a întâlnit pe un teren de polo la începutul anilor `70.

În primele zile, Camilla i-ar amintit lui Charles că străbunica ei, Alice Keppel, a fost amanta unui fost prinț de Wales care a devenit regele Edward al VII-lea. Cei doi s-au întâlnit o vreme, iar biograful Jonathan Dimbleby a spus că Charles se gândea la căsătorie la acea vreme, dar se simțea prea tânăr pentru acest pas. Între timp, Camilla s-a căsătorit cu un ofițer de cavalerie, brigadierul Andrew Parker Bowles. Cuplul a avut doi copii, Tom și Laura. Au divorțat în 1995.

Citește și: Ce înseamnă să fii Regină Consoartă? Camilla Parker Bowles, de la amantă la soţia regelui

În anul 1992, Charles și Diana s-au despărțit și au divorțat oficial în 1996. Diana a învinovățit-o atunci pe Camilla pe care o descria ca fiind stăruitoare și dezgustătoare. Camilla, acum în vârstă de 75 de ani, a fost comparată întotdeauna cu prima soție a lui Charles.

Într-un interviu televizat, Charles a recunoscut că a reluat relația cu Camilla la mai puțin de șase ani după ce s-a căsătorit cu Diana, dar a spus că a fost doar după ce căsnicia lor s-a rupt iremediabil. Cu toate acestea, Diana a numit-o pe Camilla „rottweilerul” și a învinuit-o pentru despărțirea lor. Pe măsură ce relația ei cu Charles s-a prăbușit, ea a remarcat într-un interviu din anul 1995: „Noi eram trei în această căsnicie, așa că era puțin aglomerat”.

În anul 2005, Charles și Camilla s-au căsătorit, iar de atunci ea a ajuns să fie recunoscută, deși cu reținere de unii, ca un membru al familiei regale.

Regele Charles si Regina Camilla la Palatul Buckingham Foto AFP (4) jpg

Îndoielile cu privire la statutul ei viitor au fost în cele din urmă risipite la aniversarea a 70 de ani de la urcarea la tron a reginei Elisabeta a II-a. Atunci, regina i-a oferit binecuvântarea Camillei, luând titlul de regina consoartă. “Draga mea soție a fost propriul meu sprijin constant pe tot parcursul”, a spus Charles la acea vreme.

Cum şi-a refăcut imaginea actuala regina consoartă a Marii Britanii?

După moartea Dianei, consilierii regali, însărcinați să reconstruiască reputația pătată a familiei regale, și-au luat foarte în serios sarcina de a o integra pe Camilla. Prima apariție publică a cuplului împreună a avut loc la o petrecere aniversară dedicată surorii Camillei, în 1999.

Treptat, criticile din presă au încetat pe măsură ce ea a devenit un membru al familiei regale, iar observatorii regali spun că simțul ei al umorului i-a ajutat să-i cucerească pe cei pe care i-a întâlnit.

Vezi și: Seamănă? Simon Charles Dorante-Day pretinde că e fiul din flori al cuplului regal!

În anul 2010, Charles şi Camilla se aflau în mașina regală când au ajuns în mijlocul protestului unor studenţi din Londra. Camilla ar fi fost rănită cu un băț înfipt printr-un geam deschis, iar ziarele i-au lăudat stoicismul când ea a glumit: „Există o prima dată pentru toate”. Peste trei ani, s-a alăturat soțului ei pentru deschiderea Parlamentului şi a luat loc alături de el şi de cuplul regal.

„Cred că, în cazul ducesei, pur și simplu, oamenii au ajuns s-o cunoască mai bine și le-a plăcut ceea ce au văzut și auzit despre ea”, a declarat pentru Reuters un fost consilier principal al palatului. Cu toate acestea, Camilla n-a câștigat niciodată pe deplin afecțiunea publicului larg. Potrivit unui sondaj YouGov din mai 2022, doar 20% dintre respondenți au considerat că ar trebui să fie regină, în timp ce 39% au considerat că ar trebui să primească titlul de prințesă consoartă.

FOTO: ShutterstockRecente

Donatella Versace jpg
596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg