Camilla, sufletul-pereche al Regelui Charles, de la secretară la regină consort

La vârsta de 75 de ani, Camilla a devenit ceea ce și-a dorit. Va putea Regina consort Camilla să intre în inimile englezilor? Pentru mulți, Prințesa Diana ar fi trebuit să fie lângă noul rege.

Charles

Îmbrăcată într-o rochie cu floricele albastre asortate la culoarea ochilor și având în față tradiționala ceașcă de ceai, alături de un castron cu piersici, Camilla, până de curând Ducesa de Cornwall, zâmbea aparatului de fotografiat cu ocazia celei de-a 75-a aniversări.

Pozată în luna iulie la Ray Mill House, locuința pe care și-a cumpărat-o după divorțul de primul soț, ducesa, căsătorită în prezent cu Regele Regatului Unit, Charles, a dovedit că eleganța și seninătatea pot rămâne intacte indiferent de tumultul vieții.

Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg

A lucrat ca secretară și recepționeră

Camilla Rosemary Shand s-a născut pe 17 iulie 1947 la Londra, tatăl ei fiind ofițer în armata britanică, iar mama, fiică de baron care lucra ca voluntar pentru copiii cu dizabilități. În copilărie, îi plăcea să citească și să participe la evenimente ecvestre, iar colegii de școală și profesorii de la Queen’s Gate și-o amintesc ca pe o fată încrezătoare în forțele proprii, plină de viață și cu o personalitate magnetică.

Având în vedere că făcea parte dintr-o familie nobiliară, Camilla a studiat și la o școală elvețiană de ritualuri culturale specifice clasei din care făcea parte, dar a mers și la Paris din proprie inițiativă pentru a învăța franceza. A lucrat ca secretară, recepționeră și a dezvoltat și o pasiune pentru pictură, deși se pare că nu avea prea mult talent.

Regina Mamă Elisabeta s-a opus relației lor?

Celebritatea Camillei constă, probabil, în faptul că viața ei personală a fost nu de puține ori subiect de discuții și de bârfe.

Camilla şi Andrew Bowles în ziua nunţii png

Căsătoriră în 1973 cu locotenentul Andrew Parker Bowles, de care ba se despărțise, ba se împăcase de-a lungul mai multor ani, Camilla a avut o căsnicie turbulentă: se pare că soțul nu își ascundea diversele aventuri, dar nici ea nu era o soție model, întreținând o prietenie cam strânsă cu Prințul Charles de atunci, cu care avusese înainte de căsătorie o relație romantică.

Descoperă și ce a spus Regina consort Camilla despre gustările preferate ale prinţului George şi ale prinţesei Charlotte

Motivele despărțirii de Charles au rămas ambigue: se spune ori că un unchi de-al lui s-ar fi opus relației, ori că bunica lui, Regina Mamă Elisabeta, n-ar fi considerat-o pe Camilla potrivită pentru nepotul ei, ori că, pur și simplu, Camilla nu voia la acel moment să se mărite cu Charles.

A jucat rolul principal în scandalul „Camillagate‟

Complicațiile din viața privată au urmărit-o mulți ani pe ducesa de Cornwall, care devenise și mamă a doi copii, Tom și Laura, inclusiv în timpul căsniciei ei cu Andrew Parker Bowles și a lui Charles cu prințesa Diana.

Camilla și Charles păreau să aibă în continuare o legătură apropiată care nu a scăpat de ochiul jurnaliștilor: în 1993 s-a declanșat ceea ce s-a numit scandalul „Camillagate‟, când presa tabloidă a publicat stenogramele unei discuții intime dintre Charles și Camilla.

După ce ambii au divorțat, iar actuala regină și-a dat acordul asupra relației lor, Camilla și Charles au devenit nedespărțiți la toate evenimentele oficiale și s-au căsătorit în 2005, mutându-se împreună la Clarence House, reședință regală din 1827.

printul charles si camilla parker bowles profimedia 0250836209 4 jpeg

Se implică în ajutorarea victimelor abuzurilor sexuale

După ce și-a pierdut mai întâi bunica și apoi mama din cauza osteoporozei, o afecțiune a sistemului osos, ducesa de Cornwall a devenit membră a Societății Regale de Osteoporoză, organizație caritabilă care sprijină conștientizarea importanței prevenirii și tratamentului adecvat pentru această boală. Camilla s-a implicat de-a lungul timpului în multe campanii dedicate osteoporozei, ajutând la strângerea unor sume importante dedicate bolnavilor, susținând conferințe pe această temă și fiind premiată pentru munca sa neobosită în sprijinul oamenilor cu această afecțiune.

Te poate interesa și Cum a reuşit Camilla să îl cucerească pe Prinţul Charles. Ce pasiuni au în comun cei doi

De asemenea, Regina consort este implicată în ajutorarea victimelor abuzurilor sexuale, prin campanii de creștere a gradului de conștientizare asupra acestor tragedii și prin deschiderea unor centre destinate susținerii victimelor violului.

Camilla Charles shutterstock 1865750977 jpg

Cititoare pasionată, Camilla pledează și pentru alfabetizare, donând cărți și sume de bani pentru librării și campanii de alfabetizare și mergând prin școli pentru a le vorbi elevilor despre importanța lecturii și a educației.

Citește și Ce înseamnă să fii Regină Consoartă? Camilla Parker Bowles, de la amantă la soţia regelui

@shutterstock, profimedia, arhivăRecente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg