Regina Elisabeta nu l-a făcut cavaler pe Mick Jagger. Avea motive personale!

În 2003, liderul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, a fost făcut cavaler, însă nu fără protestele reginei. Ce avea împotriva lui?

image

De două ori pe an, monarhia britanică recunoaște meritele unor oameni care au dat dovadă de curaj, de perseverență în cariera lor sau talent deosebit și le înmânează medalii, decorații sau diverse onoruri. Pe unii îi fac chiar cavaleri.

Pe durata vieții ei îndelungate, Regina Elisabeta a II-a a premiat mulți oameni, de la simpli funcționari la personalități remarcabile. Printre celebritățile care au primit această onoare de la regretatul monarh britanic s-au numărat Judi Dench, Ian McKellen, Bono și Paul McCartney, susține Insider. Iar, în 2003, liderul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, a fost făcut cavaler, însă nu fără protestele unora, ne informează Billboard.

Culmea e că protestele au venit din partea co-fondatorului trupei de rock, Keith Richards, adică chiar a colegului lui Jagger de la Rolling Stones, și din partea Reginei deopotrivă. De fapt, fostul suveran britanic era atât de înverșunat împotriva numirii lui Mick drept cavaler, încât a refuzat cu desăvârșire să-i ofere acestuia asemenea titulatură onorantă. Astfel, l-a lăsat pe fiul ei, pe Prințul Charles, să participe la întreaga ceremonie.

Cu toate că motivele celor două persoane care s-au opus numirii lui Mick Jagger drept cavaler erau asemănătoare, nu au fost aceleași, totuși. Astfel, amândoi erau de părere că rockerul nu merită asemenea onoare. Regina Elisabeta se opunea din simplul motiv că muzicianul are o reputație deloc ireproșabilă, iar colegul lui, Richards, susținea că era ridicolă asemenea idee.   

Keith a declarat în revista Uncut că „se transmite un mesaj greșit” dacă e făcut Mick Jagger cavaler. „Cred că e ridicolă toată treaba!”, a dezvăluit cel care susținea că Rolling Stones și monarhia britanică nu trebuie asociate.

„Anarhia este singura noastră speranță!”, spunea Jagger, care o considera pe Regina Elisabeta a II-a „vrăjitoarea șefă”, conform celor publicate de Daily Mail. Rolling Stones a mers atât de departe, încât a scos și un album denumit „Cererea Majestății Sale Satanice”, în 1967, după care atât Mick, cât și Keith au fost arestați pentru posesie și consum de droguri.

Regina avea și un motiv personal pentru care nu-l prefera pe Jagger. Rockerul și sora reginei, Prințesa Margaret, s-au întâlnit când ea n-avea mai mult de 16 ani și el era un muzician adulat de publicul feminin. Prietenia vocalului de la Rolling Stones și prințesă a durat în jur de 20 de ani, însă Regina a considerat întotdeauna că Mick avea „o influență nefastă” asupra „fragilei din punct de vedere emoțional” Margaret.  

Așadar, atunci când premierul Tony Blair i l-a propus Majestății Sale pe Jagger pentru titulatura de cavaler, Regina Elisabeta a spus într-un suflet „nu e deloc potrivit!”. Și și-a păstrat părerea până la final.

Foto - Shutterstock



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg