Regina Elisabeta nu l-a făcut cavaler pe Mick Jagger. Avea motive personale!

În 2003, liderul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, a fost făcut cavaler, însă nu fără protestele reginei. Ce avea împotriva lui?

image

De două ori pe an, monarhia britanică recunoaște meritele unor oameni care au dat dovadă de curaj, de perseverență în cariera lor sau talent deosebit și le înmânează medalii, decorații sau diverse onoruri. Pe unii îi fac chiar cavaleri.

Pe durata vieții ei îndelungate, Regina Elisabeta a II-a a premiat mulți oameni, de la simpli funcționari la personalități remarcabile. Printre celebritățile care au primit această onoare de la regretatul monarh britanic s-au numărat Judi Dench, Ian McKellen, Bono și Paul McCartney, susține Insider. Iar, în 2003, liderul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, a fost făcut cavaler, însă nu fără protestele unora, ne informează Billboard.

Culmea e că protestele au venit din partea co-fondatorului trupei de rock, Keith Richards, adică chiar a colegului lui Jagger de la Rolling Stones, și din partea Reginei deopotrivă. De fapt, fostul suveran britanic era atât de înverșunat împotriva numirii lui Mick drept cavaler, încât a refuzat cu desăvârșire să-i ofere acestuia asemenea titulatură onorantă. Astfel, l-a lăsat pe fiul ei, pe Prințul Charles, să participe la întreaga ceremonie.

Cu toate că motivele celor două persoane care s-au opus numirii lui Mick Jagger drept cavaler erau asemănătoare, nu au fost aceleași, totuși. Astfel, amândoi erau de părere că rockerul nu merită asemenea onoare. Regina Elisabeta se opunea din simplul motiv că muzicianul are o reputație deloc ireproșabilă, iar colegul lui, Richards, susținea că era ridicolă asemenea idee.   

Keith a declarat în revista Uncut că „se transmite un mesaj greșit” dacă e făcut Mick Jagger cavaler. „Cred că e ridicolă toată treaba!”, a dezvăluit cel care susținea că Rolling Stones și monarhia britanică nu trebuie asociate.

„Anarhia este singura noastră speranță!”, spunea Jagger, care o considera pe Regina Elisabeta a II-a „vrăjitoarea șefă”, conform celor publicate de Daily Mail. Rolling Stones a mers atât de departe, încât a scos și un album denumit „Cererea Majestății Sale Satanice”, în 1967, după care atât Mick, cât și Keith au fost arestați pentru posesie și consum de droguri.

Regina avea și un motiv personal pentru care nu-l prefera pe Jagger. Rockerul și sora reginei, Prințesa Margaret, s-au întâlnit când ea n-avea mai mult de 16 ani și el era un muzician adulat de publicul feminin. Prietenia vocalului de la Rolling Stones și prințesă a durat în jur de 20 de ani, însă Regina a considerat întotdeauna că Mick avea „o influență nefastă” asupra „fragilei din punct de vedere emoțional” Margaret.  

Așadar, atunci când premierul Tony Blair i l-a propus Majestății Sale pe Jagger pentru titulatura de cavaler, Regina Elisabeta a spus într-un suflet „nu e deloc potrivit!”. Și și-a păstrat părerea până la final.

Foto - ShutterstockRecente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg