„Rezervă‟, cartea cu cea mai rapidă vânzare din toate timpurile! Experții au analizat adevărul Prințului Harry

Controversata carte de memorii a prințului Harry, „Rezervă‟, are şanse să bată recorduri. Este posibil să devină cartea de non-ficțiune cu cea mai rapidă vânzare din toate timpurile. În prima zi de la lansare, au fost cumpărate 1,43 milioane de exemplare Marea Britanie, SUA și Canada.

image

Cifrele record ale vânzărilor sunt explicabile, având în vedere că multe dintre dezvăluirile pe care le conţine cartea, inclusiv detalii despre consumul de droguri al lui Harry și o confruntare cu fratele său mai mare, Prințul William, au fost divulgate în presa din întreaga lume înainte de lansarea oficială din 10 ianuarie. Şi ducele de Sussex şi-a promovat puternic cartea înainte de lansare, prin intemediul unor în emisiunile TV „The Late Show With Stephen Colbert‟, „60 Minutes‟ și „Good Morning America‟.

Cartea „Rezervă‟ a fost lansată în SUA cu un tiraj de două milioane de exemplare, iar un al doilea tiraj a fost programat pentru a răspunde cererii uriașe. „Din câte știm, singurele cărți care s-au vândut mai mult în prima lor zi sunt cele care îl au pe celălalt Harry (Potter)”, a declarat Larry Finlay, director general la editura Transworld, imprint al Penguin Random House, UK. Înlimba română, a fost publicată la editura Nemira care a epuizat tot tirajul de 15.000 de exemplare ale voluminului şi urmează să tipărească un al doilea tiraj în regim de urgenţă.

Familia Regală, răspunzătoare pentru subminarea cărţii?

În timpul unui interviu, Harry a fost întrebat dacă Familia Regală a fost angajată într-o campanie activă de subminare a cărții, iar el a răspuns: „Desigur!‟. Harry a fost de acord că presa britanică este „ajutată și încurajată” de familia lui pentru a-l ataca pe el și pe soția sa, Meghan Markle. Întrebat cum ar fi lucrurile dacă mama lui, Prințesa Diana, ar fi încă în viață, a afirmat: „Nu am fi ajuns la acest moment. Nu există nicio posibilitate ca distanța dintre fratele meu și mine să fie aceeași‟. Unii experți regali au pus la îndoială veridicitatea spuselor  lui Harry și Meghan Markle.

Cât de adevărate sunt afirmaţiile lui Harry

Mult așteptatul memoriu al Prințului Harry nu este prima sa apariţie în lumina reflectoarelor de la renunțarea la îndatoririle regale. El și Meghan au fost intervievați de Oprah Winfrey în anul 2021, iar în 2022, cuplul a lansat o serie de documente Netflix intitulată Harry & Meghan.

Psihologul Kath Temple a analizat recent comportamentul lui Harry în timpul interviurilor sale şi a afirmat că acesta spune adevărul. Temple a studiat cât de relaxat și fericit arată ducele și felul în care răspunde la întrebările despre viața lui: „Prințul Harry a fost cel mai fericit și mai relaxat în interviul The Late Show cu Stephen Colbert. Acest interviu este preferatul meu dintre toate interviurile, deoarece este relaxat și totuși întrebările sunt de amploare, iar Harry dezvăluie lucruri în acest interviu pe care nu le are în celelalte”.

Temple spune că Harry rămâne în concordanță cu răspunsurile sale: „Harry este absolut consecvent în timp ce dă informații. Unor oameni ar putea să nu le placă ceea ce spune, unii ar putea crede că împărtășește momente private, dar adevărul este că spune adevărul. Acest om este, fără îndoială, un povestitor de adevăr”. De asemenea, îi încurajează pe cei care n-au fost de partea lui Harry să-i mai dea o șansă. „Este timpul să aruncăm o privire nouă asupra Prințului Harry. Este un om decent, la fel ca și fratele său. Și ca națiune, cu toții i-am adoptat în tinerețe când mama lor a murit într-un mod atât de șocant”, a declarat psihologul.

image

Te-ar mai putea interesa: Cum l-a schimbat Meghan Markle pe Harry. Prinţul o consideră salvatoarea lui

Piers Morgan spune că Meghan și Harry mint

Jurnalistul şi omul de televiziune Piers Morgan nu este convins că Harry și Meghan Markle spun adevărul. El este de părere că documentarul lor Netflix a fost folosit pentru a „manipula telespectatorii să-și pună sub semnul întrebării propriile amintiri despre realitate”. În timpul emisiunii sale de la Sky News, a afirmat că documentarul a fost plin de „minciuni” și a provocat-o pe Meghan să-l dea în judecată pentru că a numit-o mincinoasă.

Potrivit lui Grant Harrold, un fost majordom al familiei regale, unele dintre declarațiile pe care le-a făcut Harry despre viața sa sunt confuze. Harrold spune că este important să înțelegem ambele părți ale poveștii, pentru că este ceva ce nu se potriveşte. Harrold spune că Harry se bazează prea mult pe a afla „adevărul său”: „Cel mai dificil pentru mine este că Harry a înțeles adevărul lui. Dacă cineva spune că are o poveste, sunt întotdeauna dispus să ascult, totuși, există întotdeauna două părți ale unei povești, ceea ce cred că este foarte important. Nu ajungem să auzim cealaltă parte și nu cred că vom ajunge să auzim cealaltă parte. Harrold nu-l acuză pe Harry de minciună, dar crede că ducele de Sussex a făcut declarații care nu se potrivesc.

Vezi şi: Un simplu telefon primit de Halloween a schimbat pentru totdeauna viaţa Prinţului Harry şi a lui Meghan

Ce alte cărţi au fost vândute cel mai rapid?

Înainte ca Prințul Harry să-și lanseze cartea-record, titlul de carte non-ficțiune cu cea mai rapidă vânzare i-a aparținut lui Barack Obama, cu volumul său „A Promised Land”, din anul 2020, care s-a vândut în 887.000 de exemplare în ziua lansării. Cartea preşedinţelui a surclasat-o pe cea a soţiei Michelle Obama, ale cărei memorii „Becoming” din anul 2018 se află acum pe locul al treilea ca rapiditate în vânzări, cu 725.000 de exemplare vândute în prima zi.

image

Înaintea lui Michelle Obama, recordul a fost deținut de „My Life”, lansată în anul 2004 de Bill Clinton. Aceasta s-a vândut cu 400.000 de exemplare, doborând recordul stabilit cu un an în urmă de soția sa, Hillary Clinton. Memoriile ei, intitulate „Istorie vie”, s-au vândut în 200.000 de exemplare.

Cartea care s-a vândut cel mai bine în toate timpurile rămâne „Harry Potter și Talismanele Morții”, ultima parte, scrisă de J. K. Rowling.

FOTO: ShutterstockRecente

Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg