Ritual de îngrijire

1 74399 original jpg jpeg

Ca să arăţi impecabil în primăvara asta, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Rezultate vizibile nu obţii peste noapte, aşa că trebuie să acţionezi din vreme.

Un plus de hidratare pentru ten

Pielea feţei are nevoie să-şi redobândească elasticitatea,după lunile friguroase care au trecut. Optează pentru un produs care să se potrivească tipului tău de piele. Unul cu textura grasă este indicat pentru tenul uscat,pe când tonerele pe bază de apă sunt utile celor cu tegumentul gras şi mixt. Printre ingredientele-cheie ale produsului folosit trebuie să se regăsească antioxidanţii. Vitamina C protejează pielea de efectele negative ale radicalilor liberii,vitamina A ajută celulele să se regenereze,iar coenzima Q10 stimulează producerea de colagen,substanţa responsabilă cu elasticitatea pielii.

Citeşte şi:Măştile de faţă cu cafea iluminează tenul

Gomaj,pentru o piele fină

Periajuluscat este una dintre cele mai eficiente soluţii pentru tonifierea pielii feţei,coapselor şi posteriorului. Indicat este să-l faci înainte de duş,pentru a deschide porii şi stimula sistemul limfatic. Pentru asta,poţi încerca un exfoliant uşor de preparat în casă. Într-un bol amestecă 2 linguri de zaţ de cafea şi 2 de ulei de măsline. Înainte de duş,aplică tratamentul preparat pe zonele cu probleme,masând prin mişcări circulare 5 minute. Îndepărtează cu apă călduţă şi dă-te cu o cremă hidratantă.

Mască nutritivă pentru păr

Din cauza fluctuaţiilor de temperatură,vântului şi a coafării cu ondulatorul sau placa de întins,părul are tendinţa de a se rupe şi usca. Pentru ca şuviţele să-şi recapete rezistenţa şi strălucirea,foloseşte şampoane care au în compoziţia lor creatină,o substanţă care regenerează părul şi-i oferă elasticitate. Ajuţi podoaba capilară şi dacă aplici de 2 ori pe săptămână o mască hidratantă. Ai nevoie de:o lingură de ulei de măsline şi 2 gălbenuşuri. Omogenizează ingredientele şi întinde pasta pe păr. Las-o să acţioneze jumătate de oră,după care şamponează de 2 ori şi clăteşte cu apă caldă.

Citeşte şi:5 trucuri pentru regenerarea părului

Tratament pentru mâini

Mâinile îşi pierd din frumuseţe din cauza expunerii constante la soare,dar şi pentru că sunt agresate de substanţele chimice din produsele de curăţare pe care le folosim în treburile casnice. Aşa că nu e de mirare că pielea se usucă excesiv şi unghiile se exfoliază. Pe piaţă,există numeroase tratamente de îngrijire. Dacă vrei să ai grijă de pielea mânilor prin metode mai simple şi mai ieftine,încearcă baia nutritivă. Ai nevoie de:2 linguri de salvie,o lingură de urzică,o lingură de muşeţel şi o lingură de pătlagină. Pune plantele într-un vas,toarnă un litru de apă şi fierbe-le 3-4 minute. După ce lichidul s-a răcit,stai cu mâinile în infuzie 20-30 de minute. Şterge-le cu un prosop de bumbac şi hidratează-le cu o cremă.

Adio,călcâie crăpate!

Cea mai frecventă cauză a uscării şi crăpării călcâielor este statul mult în picioare. Poţi remedia problema dacă îţi cufunzi picioarele 10-15 minute în apă caldă,seară de seară. Usucă-le cu un prosop,după care îndepărtează pielea îngroşată cu o piatră ponce sau cu o pilă specială. Aplică o cantitate generoasă de cremă şi masează,până când produsul pătrunde în piele. Ca să împiedici uscarea,crăparea sau descuamarea pielii picioarelor,hidratează-le zilnic.

Soluţie pentru buze

Ai buzelecrăpate? Ca să le ai mereu moi şi fine,exfoliază-le cu o pastă obţinută dintr-o linguriţă de miere,una de bicarbonat de sodiu şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. Întinde pasta pe o periuţă de dinţi,după care aplic-o pe buze prin mişcări blânde,circulare. Repetă operaţiunea zilnic. Hidratează-le cu o soluţie pe care o obţii amestecând o lingură de apă de trandafiri şi una de glicerină.



Recente

Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg
Regele Charles  foto   Instagram The Royal Family jpg