Sărurile de baie te întineresc!
Sărurile pot fi folosite atât în băile relaxante, cât şi în compoziţia diverselor măşti de frumuseţe. Te ajută să uiţi de stres şi, în plus, purifică şi hidratează pielea, dându-i un aspect proaspăt, tineresc.
Sarea de baie este bogată în minerale şi are numeroase beneficii pentru corp: deschide porii, purifică şi hidratează pielea, lăsând-o moale şi catifelată. Pentru un efect mai intens, poate fi combinată cu uleiuri esenţiale sau cu alte ingrediente hidratante precum mierea. Cele mai utilizate cristale de sare sunt Himalaya, Epsom şi cele de la Marea Moartă.
Sarea roz de Himalaya, pentru hidratare
Este considerată drept una dintre cele mai pure săruri din lume, iar culoarea roz este rezultatul unei cantităţi mici de oxizi de fier (rugină). Nerafinată, sarea roz de Himalaya este bogată în oligoelemente şi săruri minerale, peste 80 la număr, care au efect de regenerare, de hidratare şi de detoxificare. În cosmetice, contribuie la echilibrarea pH-ului pielii şi întârzie îmbătrânirea. Sarea are proprietăţi antibacteriene şi antiseptice, fiind indicată persoanelor cu eczeme, acnee şi psoriazis. Amestecă un sfert de cană de sare cu o jumătate de cană de ulei de măsline sau ulei de cocos, până obţii o pastă. Aplic-o pe corp şi lasă să acţioneze aproximativ 10 minute, apoi clăteşte. Băile cu sare te relaxează şi au efecte asupra sănătăţii întregului organism. Într-o cadă plină cu apă adaugă aproximativ 1 kg sare. Amestecă până se dizolvă. Repetă terapia la 3-4 zile.
Sarea Epsom, exfoliantul natural
Sulfatul de magneziu obţinut pe cale naturală e cunoscut şi sub numele de sare Epsom sau sare amară. Se foloseşte pentru reducerea stresului, calmarea durerilor şi catifelarea pielii. Cristalele curăţă pielea de impurităţi, o înmoaie şi îi conferă un aspect plăcut. Considerată un exfoliant natural, îndepărtează celulele moarte şi reduce problemele legate de eczeme şi psoriazis. Într-o cană cu sare adaugă 4 linguri de miere şi amestecă până când obţii o pastă groasă. Masează-ţi corpul în timpul duşului, de jos în sus, cu mişcări circulare, de 2-3 ori pe lună. Pentru o baie relaxantă, pune 2 căni de sare amară în cadă şi adaugă apă caldă.
Sarea de la Marea Moartă, rol anti-îmbătrânire
Considerată un ingredient care luptă împotriva semnelor bătrâneţii, sarea de la Marea Moartă îmbunătăţeşte aspectul pielii şi contribuie la scăderea cu aproape 40% a profunzimii ridurilor. Datorită cantităţi mari de magneziu, potasiu şi calciu, întăreşte firele de păr şi stimulează creşterea acestora. Pentru a scăpa de ridurile fine şi de liniile de expresie, dar şi pentru a menţine tenul curat, dizolvă într-o ană de apă 4-5 linguri de sare. Aplică amestecul pe faţă, ţine aproximativ 20 de minute, apoi clăteşte cu apă la temperatura camerei. Pentru a te relaxa după o zi încărcată, umple cada cu apă caldă, apoi adaugă o cană de sare de la Marea Moartă. Poţi adăuga şi câteva picături de ulei de levănţică.
Sfat Click! pentru femei
Baia cu sare nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute, iar apa nu trebuie să fie nici prea rece, nici prea fierbinte. Este de preferat ca temperatura apei să nu depăşească 37 de grade.
Atelierul de frumuseţe
*Pentru un ten sănătos şi luminous, înlătură machiajul, sebumul şi impurităţile de pe faţă înainte de a merge la culcare. Este indicat să foloseşti un gel de curăţare delicat, fără alcool.
*Înainte de epilare, exfoliază pielea pentru a scăpa de celulele moarte, dar şi pentru a ajuta firele să iasă la suprafaţă. Aplică comprese de apă caldă, pentru ca porii să se deschidă, astfel, vei reduce apariţia foliculitei.
*Utilizată în rutina de frumuseţe de zi cu zi, apa de trandafir hidratează pielea şi-i oferă strălucire. De asemenea, acţionează ca un tonic natural care ajută la micşorarea porilor, absoarbe excesul de sebum şi ameliorează cicatricile şi ridurile.
*Ziua este indicat să foloseşti un ruj într-o nuanţă naturală, iar seara, unul cu tonuri de roşu şi sau mai închis lal culoare, care va da un efect seducător.
*Aplică pe faţă crema hidratantă cu mişcări de jos în sus. Nu împinge pielea feţei în jos, acţionează în sens contrat, pornind de la gât şi urcând spre centrul feţei, pomeţi şi frunte. În acest fel, tenul tău va beneficia de un efect de push-up garantat!
* Pentru a usca părul, începe prin a-l şterge cu un prosop, apoi foloseşte fohnul. Este indicat să-l ţii la o distanţă de 15-20 cm de cap. În acest mod vei proteja părul de lezările produse de căldură. Pentru a nu-l îngrăşa, pune două picături de ulei esenţial de rozmarin şi masează vârfurile.