Secretul pe care Paris Hilton l-a ţinut ascuns 20 de ani. Ce i-a cauzat tulburări de somn şi atacuri de panică

1 paris hilton jpg jpeg

Nici viaţa milionarilor nu este uşoară! Paris Hilton, moştenitoarea imperiului Hilton, s-a confruntat mulţi ani cu insomnii, care provin din experienţe traumatice.

În documentarul său, „This Is Paris‟, afacerista, în vârstă de 40 de ani, a avut curaj să povestească pentru prima dată despre abuzurile la care a fost supusă în timp ce se afla la Colegiul din Utah, episoade traumatice, care i-au cauzat insomnii grave. Aceste insomnii au fost ţinute secret de către Paris Hilton, timp de două decenii, deoarece afaceristei îi era teamă de reacţiile celor din jur.

Paris: „Toată ziua se ţipa la mine, eram supusă la tortură‟

Pentru că moştenitoarea imperiului Hilton a fost o adolescentă rebelă, părinţii ei au trimis-o, pe când avea doar 17 ani, la un internat pentru adolescenţii cu probleme emoţionale. În documentarul de pe Youtube, Paris Hilton a susţinut că în acea perioadă era forţată să meargă la şcoala Provo Canyon, din Utah, loc în care a fost abuzată mental şi fizic. Blonda a petrecut 11 luni în internat, perioadă pe care a caracterizat-o drept cea mai teribilă experienţă din viaţa ei: „Ar fi trebuit să fie o şcoală, dar cursurile nu erau deloc în centrul atenţiei. Din momentul în care mă trezeam şi până mă culcam, toată ziua se ţipa la mine, eram supusă la tortură continuă. Personalul de acolo mă făceau constant să mă simt prost şi mă hărţuiau. Cred că scopul lor a fost să ne descompuă fizic şi psihic. Erau abuzivi fizic, ne loveau mereu pentru să îşi doreau să le insufle frică copiilor, noi eram prea speriaţi ca să nu îi ascultăm‟, a declarat Paris. Totodată, patru dintre foştii colegi ai lui Paris apar în documentar făcând acuzaţii similare cu privire la şcoala Provo Canyon. Aceştia au declarat inclusiv că erau adesea hrăniţi cu forţa, că li se ofereau medicamente şi că erau pedepsiţi constant.

„Aveam atacuri de panică şi plângeam în fiecare zi‟

Hilton a declarat că pe lângă faptul că era abuzată în interiorul internatului, aceasta nu putea ţine legătura nici cu părinţii săi: „Aveam atacuri de panică şi plângeam în fiecare zi. Mă simţeam ca o prizioneră şi îmi uram viaţa. Nu am apucat să vorbesc cu familia mea. Vorbeam poate o dată la două sau la trei luni. Am fost îndepărtaţi de lumea exterioară. Când am încercat să le spun o dată, am avut atâtea necazuri, încât mi-a fost frică să o spun din nou. Îmi luau telefonul sau rupeau scrisorile pe care le scriam şi îmi spuneau că nimeni nu mă va crede, iar personalul le spuneau părinţilor că noi minţim. Aşadar, părinţii mei habar nu aveau ce se întâmpla‟, a completat blonda. 

În cele din urmă, când a împlinit 18 ani, în anul 1999, Hilton a părăsit şcoala şi s-a întors la New York, însă experienţa a îngrozit-o şi a lăsat-o cu traume: „Îmi era atât de ruşine şi nu am vrut să vorbesc despre asta‟. Abuzurile la care a fost supusă au marcat-o şi ani de zile Hilton a avut insomnii grave, adevărate traume pentru milionară. În cele din urmă, faptul că a avut curaj să dezvăluie prin tot ce a trecut, Hilton a reuşit să se deschidă şi să îşi vindece rănile: „Obişnuiam să am insomnii grave, dar de când am început să lucrez la noul meu documentar şi mă concentrez din ce în ce mai mult pe muncă, am început să mă vindec de aceste episoade şi am ajuns să nu mai am coşmaruri. Simt că mi s-au terminat coşmarurile şi insomniile. Acest documentar îl voi viziona alături de părinţii mei şi cred că acest lucru îmi va face bine din punct de vedere emoţional. Acum nu mai există secrete‟, a declarat Paris Hilton, într-un interviu, pentru The Wall Street Journal.

În prezent, Paris a lansat o campanie de conştientizare, care trage un semnal de alarmă cu privire la comportamentele abuzive la care sunt supuşi mii de adolescenţi din aceste centre: „Vreau să fie traşi la răspundere. Vreau să fiu o voce pentru copiii şi pentru adulţii, care au avut experienţe similare. Vreau să se oprească definitiv şi voi face tot ce voi putea pentru ca acest lucru să se întâmple‟, a spus aceasta, potrivit People.

Sursă foto: Shutterstock