Totul despre vopsirea părului

1 79643 original jpg jpeg

Ce femeie nu a visat să aibă un păr într-o culoare puternică şi luminoasă, care să îi scoată în evidenţă cele mai frumoase trăsături? Însă nu orice vopsea te poate ajuta să ai un păr fabulos. Dacă nu vrei să renunţi la vopsit, iată ce paşi trebuie să urmezi pentru ca podoaba capilară să nu aibă de suferit.

Alege culoarea potrivită

Fie că ai decis să te vopseşti pentru prima oară, fie că ai mai trecut prin asta, e greu să alegi cea mai potrivită nuanţă. De preferat este să alegi o vopsea de păr cu două nuanţe mai închisă sau mai deschisă faţă de culoarea naturală a părului tău. În felul acesta, contrastul şi schimbarea nu vor fi prea mari. Dacă eşti mai nonconformistă şi îndrăzneşti o schimbare radicală, ai grijă să îţi conturezi sprâncenele în aceeaşi nuanţă cu părul, cu ajutorul produselor specifice.

Învaţă să o aplici corect

În caz că te vopseşti pentru prima dată, este indicat să ceri sfatul unui specialist care să te ajute să obţii nuanţa pe care ţi-o doreşti. Dacă ţi se pare mai avantajos să te vopseşti acasă, alege din rafturile magazinelor o vopsea fără amoniac, într-o culoare cât mai naturală, pentru a fi sigură că nu vei da greş. Părul trebuie să fie spălat de o zi, pentru ca soluţia să pătrundă în profunzime pe lungimea firelor de păr. Nu aplica vopseaua deodată, ci mai întâi la rădăcini, apoi pe restul părului. Este foarte important să respecţi instrucţiunile de pe ambalaj cu privire la aplicare şi timpul de acţionare, astfel încât să nu rişti să îţi deteriorezi podoaba capilară şi nici scalpul.

Nu uita de ustensilele pentru vopsit

Când aplici culoarea, foloseşte mănuşi de protecţie şi o pensulă pentru a întinde vopseaua cât mai bine pe lungimea firelor de păr. După ce ai terminat, masează bine tot scalpul, pentru a omogeniza vopseaua şi apoi acoperă-te cu o pungă sau o cască de duş.

Colorare permanentă sau semipermanentă

Produsele de vopsit permanente au avantajul de a rezista mai mult şi de a acoperi mai bine firele albe, însă conţin substanţe care deteriorează structura firului dacă sunt folosite prea des, pe termen lung. Ele sunt o alegere bună dacă intenţionezi să îţi colorezi părul într-o nuanţă deschisă, cum este blondul. În cazul în care optezi pentru un produs semipermanent, ai posibilitatea să-ţi schimbi mai des culoarea. Acesta este potrivit dacă eşti şatenă şi vrei să te faci brunetă sau ciocolatie.

Truc Click! pentru femei!

•    Dacă ai vrut o nuanţă de blond platinat, dar ai obţinut un galben strident, foloseşte un şampon cu reflexii argintii pentru a anula o parte din efect.



Recente

Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg