Tratamente de înfrumuseţare cu lămâie

1 77346 original jpg jpeg

Datorită substanţelor nutritive esenţiale pe care le conţine, lămâia a fost folosită din timpuri străvechi în scopuri medicinale şi de înfrumuseţare. Bogată în acizi organici, uleiuri esenţiale, cu numeroase proprietăţi antioxidante şi alcaline, aceasta previne şi combate simptomele mai multor boli.

Consumul regulat de lămâie şi suc de lămâie întăreşte sistemul imunitar în timp ce stimulează metabolismul şi digestia. Dar ai ştiut că poate fi folosit pentru a prepara propriile tratamente de înfrumuseţare acasă? Lămâie pot fi incluse în îngrijirea părului şi pielii, deoarece compuşii activi naturali pe care-i conţin lucrează pentru estomparea problemelor care umbresc frumuseţea.

În timp ce aplicaţiile cosmetice ale lămâilor nu sunt la fel de bine cunoscute, există de fapt mai multe tratamente în care pot fi incluse. Din moment ce nu ai încercat încă, iată cele mai eficiente remedii.

Tratament pentru buze crăpate

Proprietăţile antibacteriene şi astringente ale lămâilor pot fi utilizate pentru prevenirea infecţiilor cauzate de uscarea şi crăparea buzelor, eliminând celulele moarte şi stimulând regenerarea pielii.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de suc de lămâie

-    1 lingură de ulei de nucă de cocos

Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un bol cele două ingrediente şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută pe buze, masând uşor. Las-o să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul în fiecare seară.

Tratament pentru părul gras

Sucul de lămâie conţine acizi naturali care reglează nivelul de pH al scalpului, prevenind excesul de sebum.

Ai nevoie de:

-    5 linguri de suc de lămâie

-    5 linguri de suc de castravete

 Mod de preparare şi aplicare:

Pune într-un vas cele două sucuri şi amestecă. Separă părul în mai multe şuviţe şi apoi aplică soluţia pe păr, începând de la rădăcină şi până la vârfuri. Strânge părul şi acoperă-l cu un prosop. Lasă tratamentul să acţioneze 40 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă de două-trei ori pe săptămână.

Tratament împotriva punctelor negre

Proprietăţile astringente şi antibacteriene au efect pozitiv asupra punctelor negre care tind să apară în zona T a feţei. În plus, porii nu mai sunt foarte dilataţi.

Ai nevoie de:

-    3 linguri de suc de lămâie

-    1 albuş

Mod de preparare şi aplicare:

Bate albuşul spumă, apoi adaugă în el sucul de lămâie. Amestecă cu o lingură.  Aplică pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a feţei şi las-o să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă, după care aplică o cremă hidratantă. Repetă tratamentul de două-trei ori pe săptămână.Recente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg