Tratamente-minune cu sare de mare

1 80530 original jpg jpeg

Sarea este ingredientul de bază din toate bucătăriile din întreaga lume. În prezent a început să fie folosită sarea de mare, care oferă un gust mâncării la fel ca sarea normală, dar avantajul este că ea poate fi inclusă şi în rutina de înfrumuseţare. Se pare că acest ingredient magic are foarte multe beneficii asupra părului şi pielii.

Sarea de mare conţine multe minerale de care corpul nostru are nevoie, cum sunt magneziu, calciu, sodiu şi potasiu. Lipsa de minerale esenţiale în pielea noastră duce la un tegument uscat, mâncărime şi iritare.

Datorită naturii sale grosiere, sarea de mare poate funcţiona ca cel mai bun agent de exfoliere a pielii. De asemenea, poţi utiliza acest ingredient simplu pentru a rezolva multe dintre problemele legate de piele.

Iată câteva modalităţi prin care acest ingredient simplu te-ar ajuta în îngrijirea pielii şi părului:

Scrub de corp

Sarea de mare este excelentă pentru exfolierea pielii. Exfolierea este necesară pentru eliminarea celulelor moarte ale pielii, lăsând-o catifelată şi sănătoasă.

Cum se foloseşte:  Amestecă ¼ ceaşcă de sare de mare şi ½ ceaşcă de ulei de măsline sau ulei de nucă de cocos. Aplică pasta obţinută după ce ai făcut duş, masând pielea corpului prin mişcări circulare, blânde. Repetă tratamentul natural o dată pe săptămână pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Mască facială

Sarea de mare conţine agenţi de hidratare. Când este combinată cu mierea, proprietăţile sale antiinflamatoare previne iritarea tegumentului. Iată o reţetă de mască pe care o poţi face acasă.  

Ai nevoie de:

-    2 linguri de sare de mare

-    4 linguri de miere

Mod de preparare:

Pune într-un bol cele două ingrediente şi amestecă-le. Aplică pasta obţinută pe faţă şi las-o să acţioneze 10-15 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul natural de două ori pe săptămână pentru a menţinerea tegumentul curat, catifelat şi strălucitor.

Tratament împotriva mătreţii

Sarea de mare ajută la prevenirea uscării scalpului şi reduce astfel riscul de mătreaţă. Pune în şamponul cu care te speli o lingură de sare de mare şi spală părul, apoi clăteşte cu apă călduţă.  Repetă tratamentul o dată pe săptămână şi vei observa diferenţa.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg