Tratamente pentru păr cu ulei de măsline

1 83875 original jpg jpeg

Uleiul de măsline este apreciat de secole pentru proprietăţile hidratante şi calmante pe care le are asupra podoabei capilare. Acizii graşi, vitaminele şi antioxidanţii din componenţa sa previn deteriorarea părului.

În sezonul rece, părul are de suferit, de aceea este important să-l îngrijeşti corespunzător. Datorită umidităţii scăzute din încăperi, a aerului rece din exterior, dar şi a vântului, capătă un aspect tern şi devitalizat. Câteva măşti cu ulei de măsline îi pot reda vitalitatea.

Amestec pentru păr fragil

Dacă ai părul fragil şi vârfurile despicate, amestecă într-un bol 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oţet de mere şi un gălbenuş, până obţii o compoziţie omogenă. Aplică pasta pe vârfuri şi strânge părul într-un coc şi acoperă capul cu o cască de duş. Lasă să acţioneze 40 de minute, apoi clăteşte. Gălbenuşul întăreşte firele, uleiul le hrăneşte, iar oţetul dă strălucire.

Remediu fructat pentru păr degradat

Părul tău este deteriorat după ce a trecut prin numeroase şedinţe de întindere cu placa? Un tratament cu avocado şi ulei de măsline îl va ajuta să-şi recapete hidratarea şi elasticitatea. Amestecă într-un vas conţinutul unui fruct cu 2 linguri de ulei de măsline. Aplică pasta pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri, masând bine scalpul . Las-o să acţioneze 30 de minute, după care clăteşte.

Mască pentru purificare si calmare

Ai părul tern şi lipsit de volum? Încearcă un tratament cu ingrediente la îndemână. O mască simplă poate fi preparată dintr-o linguriţă de suc de lămâie, un gălbenuş şi două linguri de ulei de măsline. O ţii pe păr 15 minute, apoi clăteşti şi te speli cu şamponul obişnuit. Substanţele nutritive din gălbenuş şi ulei reduc riscul apariţiei iritaţiilor scalpului şi a mătreţii. Sucul de citrice ajută părul să capete luciu, să fie mai mătăsos şi uşor de pieptănat.

Tratament pentru întărirea firului de păr

Vopselele, spuma şi fixativul conţin numeroase substanţe chimice care atacă şi slăbesc firele de păr. Acestora li se adaugă factorii agresivi din mediu. Prepară o mască dintr-o banană, 2 linguri de ulei de măsline şi o linguriţă de miere, care va întări rădăcina firului de păr, stimulându-i creşterea sănătoasă şi lăsându-i un aspect strălucitor. Aplic-o pe părul umed şi las-o să acţioneze vreo 30 de minute, apoi clăteşte.

Sfat

• Înainte să aplici uleiul de măsline pe păr, încălzeşte-l puţin la aburi. Cald, este absorbit mult mai bine de către piele şi păr.

• Foloşte ulei de măsline extravirgin, presat la rece, cu o aciditate nu mai mare de 0,8%.



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg