Trucuri pentru tinereţea ochilor
Revistă nr. 28: Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă şi se ridează mult mai uşor. Oboseala, lipsa hidratării, dar şi moştenirea genetică joacă un rol deosebit de important când vine vorba de frumuseţea acestei zone. Câţiva paşi simpli te ajută să îţi păstrezi tinereţea privirii.
Nicio zi fără demachiere
Pentru pielea din jurul ochilor există produse speciale de demachiere. Având formule mai delicate faţă de loţiunile obişnuite, demachiantul pentru ochi previne iritarea şi uscarea excesivă a zonelor sensibile e ideal dacă ai tenul deshidratat. De asemenea, dacă obişnuieşti să te machiezi cu produse rezistente la apă (waterproof), foloseşte un demachiant specific, care îţi va asigura o protecţie sporită la nivelul ochilor.
Odihna e esenţială
Nu mai e un secret pentru nimeni faptul că oboseala se observă cel mai bine în zona ochilor, şi se manifestă prin cearcăne, umflături, iritaţii. Asigură-te că dormi între 6 şi 8 ore. În acest mod, vei profita de procesul de regenerare celulară din timpul nopţii, iar pielea din zona ochilor va căpăta mai multă luminozitate.
Hidratare corespunzătoare
Apa ajută la hrănirea celulelor şi la menţinerea elasticităţii pielii. Asigură-te că te hidratezi zilnic, mai ales în perioada verii, şi vei observa că pielea din jurul ochilor va fi mult mai netedă. Când simţi nevoia, poţi pulveriza asupra zonei ochilor apă termală, care ajută la hidratarea corespunzătoare.
Foloseşte creme cu factor de protecţie
Chiar dacă suntem în toiul verii, este bine să nu exagerezi cu bronzul, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Protejează-ţi ochii cu o pereche de ochelari care blochează eficient razele ultraviolete, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a epidermei. Cremele cu factor de protecţie solară nu trebuie să îţi lipsească din geantă.
Măşti cu ingrediente naturale
*
i are efect revitalizant, relaxează ochii, elimină umflăturile, cearcănele şi pungile, şi atenuează liniile fine. Compoziţia măştii este potrivită pentru toate tipurile de ten. Ai nevoie de 2 linguri de cartof crud, ras fin şi 2 dischete din bumbac. Pune pe fiecare dischetă câte o lingură de cartof, apoi aplică direct pe pleoape şi pe zona ochilor. Lasă sucul de cartofi să acţioneze 20-30 de minute, masează uşor în tot acest timp, apoi clăteşte cu apă caldă sau ceai de muşeţel.
*
asigură catilefarea şi fermitatea pielii. Ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş şi o linguriţă de făină de ovăz. Amestecă toate ingredientele într-un bol şi aplică amestecul pe pielea de sub ochi. În caz că este prea consistent, poţi adăuga şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă din abundenţă.
Trucuri de machiaj pentru estomparea ridurilor
• Înainte de a aplica primerul şi fondul de ten, foloseşte o cremă hidratantă cu factor de protecţie, pe care o aplici cu mişcări circulare pe toată faţa, insistând asupra zonei ochilor.
• Alege un fond de ten lichid, în loc de unul cremă sau solid, pe care să îl poţi întinde uşor şi care să te ajute să ascunzi imperfecţiunile.
• Creionul de ochi ascunde mai bine ridurile faţă de tuşul lichid. Liniile obţinute cu creionul pot fi armonizate uşor cu restul machiajului, folosind chiar vârfurile degetelor.
• Cea mai bună metodă de a ascunde ridurile este accentuarea ochilor folosind mascara doar pentru genele superioare.