Uleiurile naturale care pot înlocui demachiantul
Cel mai important pas din rutina de îngrijire a pielii este demachierea. Dacă ţi s-a terminat demachiantul, înlocuieşte-l cu încredere cu uleiul de ricin, mai ales dacă ai tenul gras. Uite ce alte uleiuri pot lua locul demachiantului!
Uleiul de măsline
Uleiul de măsline este un produs natural care poate fi folosit pe piele în fiecare zi pentru îndepărtarea machiajului de pe faţă. Textura uleioasă şi proprietăţile antioxidante lasă pielea catifelată şi sănătoasă.
Cum foloseşti uleiul de măsline pentru demachiere:
Pune ulei de măsline pe o dischetă de bumbac şi îndepărtează stratul de machiaj de pe piele. Apoi, ca să te asigură că nu a mai rămas deloc machiaj, şterge faţa cu o altă dischetă uscată.
Uleiul de migdale
Acizii graşi esenţiali şi antioxidanţii care se găsesc în uleiul de migdale reduc efectele agresive ale substanţelor chimice din produselor cosmetice folosite şi elimină toxinele şi alte impurităţi găsite în pori, care provoacă inflamaţia. Astfel, reduci riscul de a suferi de acnee.
Cum foloseşti uleiul de migdale pe piele:
Pune o cantitate suficientă de ulei de migdale pe o dischetă demachiantă şi şterge machiajul de pe piele. În plus, poţi masa pielea cu ulei de migdale. Acesta va lăsa tegumentul catifelat şi plăcut la atingere.
Uleiul de nucă de cocos
Pe lângă multele utilizări ale uleiului de cocos, el poate fi folosit şi pentru îndepărtarea machiajului de pe piele. Acizii graşi prezenţi în uleiul de nucă de cocos, combinaţi cu proprietăţile antibacteriene, îndepărtează impurităţile şi lasă pielea curată. Prin aplicarea regulată este îmbunătăţit tonusul pielii şi prevenite efectele negative ale radicalilor liberi.
Cum foloseşti uleiul de nucă de cocos pentru demachiere:
Ia puţin ulei de nucă de cocos pe degete şi aplică-l pe faţă. Cu o dischetă, îndepărtează cu grijă excesul de machiaj.
La fel de eficiente în îndepărtarea machiajului de pe piele sunt şi:
- uleiul de ricin
- uleiul de avocado
- uleiul de trandafir