Vinişoare sparte pe faţă şi picioare? 6 metode ca să le estompezi!

vinişoare sparte jpeg

Aceste vinişoare sparte apar la peste 50% din femei şi chiar dacă nu sunt dureroase, sunt inestetice, mai ales dacă se formează în locuri vizibile, precum faţa şi picioarele. Partea bună este că avem la-ndemână modalităţi de a estompa zonele cu probleme.

Zona obrajilor şi a nasului poate să fie acoperită de o reţea de vinişoare sparte roşii-albastre,de grosimea unui fir de păr,dispuse sub forma unei pânze de păianjen. Reţele asemănătoare,cu aspect inestetic,pot să apară şi la nivelul picioarelor. Sunt consecinţa moştenirii genetice,dar şi a sarcinii,schimbărilor hormonale,fumatului,statului multă vreme în picioare ori pe scaun,obezitatăţii şi expunerii neprotejate la soare. Toate acestea restricţionează circulaţia sangvină de la nivelul feţei sau a picioarelor,ducând la dilatarea vaselor şi la spargerea lor.

1. Compresele cu oţet,de ajutor dacă ai vinişoare sparte

Ca să îmbunătăţeşti aspectul estetic al picioarelor,într-un vas încăpător toarnă o cană de ulei de măsline,una de oţet de mereşi alta de apă caldă. Amestecă bine ingredientele şi cufundă un tifon mare în emulsia obţinută. Întinde compresa pe locurile cu probleme şi ţine-o 20 de minute. Repetă operaţiunea o dată pe zi,până vezi îmbunătăţiri.

Citeşte şi:Ponturi pentru picioare cât mai frumoase

2. Vitamina E are efecte benefice

Pentru a trata vasele sparte din jurul nasului ori de sub ochi,ai nevoie de o linguriţă de vitamina E uleioasă şi de o jumătate de linguriţă de pudră de hamamelis (se găseşte în magazinele naturiste). Omogenizează bine ingredientele,apoi aplică soluţia obţinută pe zona afectată,prin mişcări circulare. Masajul trebuie să dureze 3-5 minute. Clăteşte cu apă rece şi tamponează cu un prosop moale. Aplică soluţia de 3 ori pe zi.

3. Tratamente cu uleiuri esenţiale dacă ţi-au apărut vinişoare sparte

Ca să estompezi aceste vinişoare sparte dă roade şi următorul remediu:pune într-un vas o linguriţă de ulei esenţial de morcov,una de ulei esenţial de spanac,5 linguriţe de ulei esenţial de jojoba şi o lingură de apă. Amestecă,după care cufundă o dischetă demachiantă în soluţie şi aplic-o pe zona afectată. Aşteaptă ca lichidul să-şi facă efectul 15-20 de minute. La final,clăteşte cu apă rece. Repetă procedeul de 2 ori pe zi. Depozitează restul soluţiei într-un loc răcoros şi întunecat,păstreaz-o maximum 30 de zile.

Citeşte şi:Vitamina E îţi catifelează pielea

4. Cataplasme cu varză

Varzaare efect puternic antiinflamator,motiv pentru care este recomandată în vindecarea vaselor de sânge sparte de la picioare. Pune un tocător de lemn 3-4 foi de varză proaspătă,presează-le,ca să le înmoi,cu un făcăleţ sau cu o sticlă şi aplică-le pe zona afectată. Acoperă cu un tifon şi,după 2 ore,clăteşte cu apă rece. Aplică astfel de cataplasme de 2 ori pe săptămână.

5. Cum menţii venele sănătoase. Aşa eviţi să ai vinişoare sparte

Poţi să îmbunătăţeşti circulaţia sangvină incluzând în alimentaţie fructe,legume şi cereale cunoscute pentru capacitatea lor de a reface vasele de sânge. De exemplu,soia ajută la menţinerea elasticităţii acestora. Recomandată este şi hrişca. Fiartă,ea poate fi consumată dimineaţa,cu lapte sau cu sucuri de fructe. Două linguriţe de polen ingerat ca atare sau amestecat cu miere cresc rezistenţa pereţilor vaselor de sânge,iar vitamina A,care se găseşte din abundenţă în morcovi şi în uleiul de cătină are un rol important în consolidarea reţelei capilare. Important este ca din alimentaţie să nu-ţi lipsească nici legumele şi fructele bogate în vitamină C (fructe de pădure,broccoli,ardei gras),căci ele au rolul de întări pereţii venelor.

6. Scleroterapia,o procedură sigură

Dacă vrei să scapi rapid de echimoze (vânătăi) şi vinişoare sparte care apar pe picioare,ca urmare a spargerii vaselor capilare,poţi încerca scleroterapia. Procedura presupune injectarea unei soluţii pe bază de sare,acizi graşi şi glicerină în capilarele sparte. În felul acesta,venele se dilată iar sângele acumulat în anumite porţiuni este pus în mişcare. Procedura durează câteva minute şi nu necesită anestezie.



Recente

Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg
Nationala Feminina de Fotbal jpg
Angelina Jolie și Shiloh jpeg
Elizabeth Hurley  foto   Instagram jpg