180 de orgasme pe zi. Cum se trăiește cu „sindromul orgasmului spontan”?

În timpul simfoniei a cincea a lui Ceaikovski, care a avut loc la Los Angeles, weekendul trecut, s-a auzit o femeie țipând. Spectatoarea a avut un orgasm. Dar nu muzica i-a oferit plăcerea maximă, ci tulburarea de care suferă.

image

Țipătul femeii în timpul concertului de muzică clasică a devenit viral. Cine ar fi crezut că e posibil ca o simfonie să provoace asemenea reacție în rândul unui plătitor de bilet?! Evident că spectatoarea respectivă n-a urcat pe scenă ca să explice ce s-a întâmplat cu ea, însă mulți pun țipetele și geametele ei pe seama unei tulburări care provoacă orgasme spontane, indiferent că ești sau nu stimulat sexual.

Dale Decker din Wisconsin a ajuns să aibă și 100 de orgasme pe zi! Dar să nu cumva să credeți că e de invidiat asemenea situație! Bietul om se plânge că situația în care se află nu e deloc de dorit. Prima persoană care a acceptat să vorbească despre această tulburare a dezvăluit că întregul „coșmar” a început în 2012, după ce s-a lovit la spate și nervul lui pelvian a avut de suferit.

Cara Anaya-Carlis din Arizona a fost și ea diagnosticată cu „sindromul orgasmului spontan” după ce ajunsese să aibă și mai mult de 180 de orgasme în numai două ore și să rămână într-o stare de excitare sexuală timp de câte șase ore pe zi.

Dar de ce e atât de rea situația în care ai atât de multe orgasme pe zi?

Cercetările ne dezvăluie că această tulburare afectează 1% din populația lumii, în diverse grade. Cauza simdromului nu e cunoscută, cu toate că un anumit medicament poate fi un factor declanșator. E vorba despre Rasagiline, un tratament recomandat de medici pentru boala Parkinson.

Alte studii ne arată că boala mai poate fi cauzată de chisturile Tarlov, care sunt pline de lichid și apar în urma unei traume fizice sau răni în zona inferioară la coloanei vertebrale. Nervii de-acolo primesc semnale electrice de la creier și le duc mai departe spre vezică, colon și organele genitale. Și-atunci să te ții!

Studiul din 2012, publicat în Jurnalul de Medicină Sexuală, arată, prin intermediul RMN-ului, că 66% din femeile cu simptom de sindrom al orgasmului spontan aveau și un chist Tarlov.

Tratamentul poate varia, dar fizioterapia făcută cu scopul de-a întâri mușchii pelvieni poate ajuta. La fel de bine, se poate apela la un terapeut sexual în încercarea de-a scăpa de asemenea corvoadă. Amintindu-ne de femeia care gemea la concertul lui Ceaikovski din weekend, sub privirile tuturor celor prezenți, e limpede că nu vrei să ai parte de orgasme oricând și oriunde, nu?     

Pacienții cu asemenea tulburare se plâng de orgasme nedorite și de o excitare continuă, care nu numai că ajunge să le irite zona genitală, dar le și provoacă tot felul de probleme în viața de zi cu zi. Nu toată lumea își dorește să atragă atenția asupra sa oricând și oriunde, așadar oamenii aceștia ajung să se simtă jenați din cauza bolii de care suferă și asupra căreia nu au niciun control.

„Imaginați-vă cum e să stai în genunchi la înmormântarea tatălui tău, lângă sicrul său, unde îți iei «Adio!» de la el, și să ai nouă orgasme atunci și acolo!”, ne provoacă domnul Decker. „Credeți-mă că, atunci când întreaga ta familie îndurerată te privește atingând culmile plăcerii, ajungi să îți dorești să nu mai ai niciun orgasm pentru tot restul vieții!”, a conchis acesta.

Foto - Shutterstock



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg