5 lucruri care nu trebuie să îi lipsească miresei în ziua nunții

Ziua nunții este pentru toate femeile cel mai glamour eveniment din viața lor, dar și unul cu o simbolistică aparte. Pentru majoritatea mireselor, pregătirile de nuntă încep încă din ziua în care au spus „da”, însă, de fapt, modelul rochiei a fost decis cu mult înainte de cererea în căsătorie.

image

Dar pe ultima sută de metri, anumite detalii mai pot scăpa din vedere și un mic amănunt poate da totul peste cap, iar ziua cea mare să-și piardă din strălucire.

Iată ce nu ar trebui să-i lipsească unei mirese în ziua nunții:

Bijuterii

Evident, o mireasă poartă inelul de logodnă și verigheta, dar ca să fie cu adevărat strălucitoare și spectaculoasă ar trebui să aibă și alte bijuterii în funcție de rochie, de modelul pe care îl are aceasta. Cerceii sunt întotdeauna mai ușor de ales și, de regulă, modelul lor este stabilit în funcție de felul în care este aranjat părul și de forma feței. Fiecare femeie află până în ziua nunții ce tip de cercei i se potrivește și va trebui să meargă pe varianta sigură. Dacă are o fizionomie care nu-i ridică niciun fel de problemă din acest punct de vedere, atunci ar trebui să aleagă unii lungi în situația în care va avea părul prins și unii mai mici, eventual pe lobul urechii, dacă va avea părul desfăcut. La colier, lucrurile se complică un pic, acesta urmând să fie ales de forma decolteului. În mod normal, un colier poate fi așezat și peste rochie, în anumite situații, dar în cazul rochiei de mireasă, acest lucru este exclus.

Trusă cu produse cosmetice

În ziua nunții, toate miresele trebuie să aibă acces în permanență la o minitrusă cu produse cosmetice „de urgență”, care să conțină ruj, pudră, blush, corector, antiperspirant și parfum. Ziua căsătoriei este una lungă, plină de emoții, în care, cel mai probabil, va și plânge și va avea nevoie să-și retușeze machiajul.

Bandă dublu adezivă

Deși este un lucru care ne lipsește din geantă în mod normal, în ziua nunții s-ar putea să fie indispensabil. Dacă mireasa are o rochie fără bretele, pe parcursul zilei, după mai multe ore de purtare, ar putea să constate că țesătura cedează și va fi expusă la incidente nedorite. De asemenea, o bandă dublu adezivă se va dovedi foarte utilă dacă rochia are trenă și va dori la un moment dat să se miște mai liber, fără riscul de a călca pe ea.

Plasturi antibătături

Chiar dacă orice mireasă își schimbă la un moment dat pantofii cu o pereche de încălțăminte mai comodă, trebuie să aibă în vedere faptul că ziua nunții este una solicitantă, în care va sta foarte mult timp în picioare și în care va dansa. Este aproape imposibil ca pantofii (mai ales cei cu toc) să nu provoace disconfort după atâtea ore de purtare, deci plasturii vor fi, cu siguranță, de ajutor.

„Ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat, ceva albastru, o monedă în pantof”

„Something old, something new, something borrowed, something blue, a sixpence in your shoe", în traducere „ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat, ceva albastru, o monedă în pantof”, este, de fapt, o tradiție veche din Marea Britanie, dar pentru că are un farmec aparte a fost asimilată de mai multe popoare, fiind adoptată, bineînțeles, și la noi. Acest obicei împrumutat are o încărcătură simbolistică deosebită, care accentuează și mai mult importanța acestei zile. Cele 5 obiecte reprezintă fiecare ceva major pentru fiecare femeie aflată la începutul unui nou drum: ceva vechi înseamnă continuitate, ceva nou reprezintă viitorul, ceva împrumutat simbolizează fericirea împrumutată, albastrul reprezintă dragostea și fidelitatea, iar moneda din pantof este simbol pentru prosperitate, potrivit Reader's Digest. Și în tradiția românească există foarte multe obiceiuri frumoase pentru ziua nunții, care diferă în funcție de zona geografică, dar unul în plus, cu atâtea semnificații, cu siguranță că va face ziua și mai frumoasă.

Foto: Unsplash



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg