5 lucruri cărora le acordă atenție cele mai elegante femei

A avea stil nu se limitează întotdeauna la a fi la modă. Iar a fi elegant nu se limitează la o ținută impecabilă, ci și la gesturile pe care le faci, mimica pe care o afișezi, tonul vocii pe care îl folosești într-o conversație.

image

Eleganța, spre deosebire de modă, nu se schimbă de la un sezon la altul. Și ce e mai important, nici nu se demodează.

Cu siguranță, ai deja câteva exemple de femei elegante din viața ta, a căror apariție te-a marcat și inspirat totodată. Și nu e nimic greșit în a învăța de la ele. Iată la ce să fii atentă și care sunt, de fapt, lucrurile cărora le acordă grijă și migală cele mai elegante femei:

Parfumul

Un parfum bun este un atu important în arta de a face o primă impresie. Alegerea unui parfum potrivit nu este, însă, atât de simplă pe cât pare. Există mai multe criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi un parfum. Cele mai importante sunt notele de vârf, de mijloc și de bază ale parfumului. Notele de vârf sunt cele care se simt imediat după ce aplici parfumul, fiind ușor volatile. Ele reprezintă personalitatea și stilul fiecăruia și pot varia foarte mult, în funcție de preferințele personale. Notele de mijloc sunt cele care dau consistenta parfumului și rezistă timp de 2-3 ore pe piele. Iar notele de bază, cele mai durabile, sunt dezvăluite treptat, pe măsură ce dispar celelalte. Vizitează un magazin de profil și testează diferite arome, pentru a descoperi ce ți se potrivește. Încearcă un Xerjoff parfum niche sau un Tom Ford, dacă preferi aromele puternice și orientale. Dacă ești mai degrabă într-o zonă florală cu preferințele, poți testa Amouage sau Montale. Dacă preferi mirosurile ierboase sau lemnoase, cu siguranță îți vei găsi un parfum la branduri precum Yves Saint Laurent sau Givenchy.

Poșeta

Poșeta este unul dintre cele mai importante accesorii pentru o femeie. Alegerea unei poșete potrivite poate fi dificilă, însă, există câteva criterii pe care cele mai elegante femei le iau în considerare atunci când aleg o poșetă.

Materialul din care este confecționată poșeta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în calcul, atunci când alegi o poșetă. Cele mai bune și cele mai durabile poșete sunt confecționate din piele naturală. Pielea artificială sau materialele sintetice nu arată la fel de bine și se uzează mult mai repede. De asemenea, studiază atent cusăturile, lipiturile și finisajele - o poșetă de calitate nu va fi niciodată decupată asimetric, nu va avea fire cusute imperfect sau deșirate, iar garniturile și accesoriile metalice ale unei genți de calitate vor reflecta întotdeauna grija producătorului pentru calitate și estetică.

Forma și dimensiunea poșetei sunt, de asemenea, foarte importante. Forma poate determina stilul unei femei, astfel că ar trebui să o alegi în funcție de potrivirea cu stilul tău vestimentar și de viață.

Îmbrăcămintea din țesături naturale

Cele mai elegante femei au grijă să aibă în dulap o selecție de piese din țesături naturale. De la bumbac, in și mătase - vedetele verii și până la lână și cașmir - preferatele sezonului rece, aceste materiale sunt fluide, respirabile, plăcute la atingere și delicate cu pielea. În plus, sunt considerate materiale premium care, deși necesită o îngrijire specială, vor rezista în timp și te vor bucura vreme îndelungată. 

Secretul este să investești în piese în care vei arăta bine și te vei simți confortabil. Bumbacul și inul sunt alegerile vaporoase perfecte pentru sezonul cald, îți vor lăsa pielea să respire și să se aerisească și vor împiedica instalarea mirosurilor neplăcute, pe care materialele sintetice le promovează, atunci când temperaturile sunt ridicate și transpirația, inevitabilă. Mătasea, fluidă și plăcută la atingere, te va face să te simți precum o prințesă ori de câte ori participi la un eveniment care impune strălucire. Iar lâna și cașmirul îți vor asigura confortul optim în timpul iernii, în ciuda temperaturilor scăzute și, în plus, sunt ușoare și confortabile.

Încălțămintea de calitate

O femeie elegantă știe că încălțămintea este unul dintre cele mai importante elemente ale unei ținute. De aceea, se asigură că își achiziționează încălțăminte de calitate, care o va face să se simtă confortabil și sigură pe ea.

Încălțămintea de calitate este realizată din materiale durabile, care pot rezista la purtare intensivă. Este important ca încălțămintea să fie bine cusută și lipită, pentru a preveni ruperea sau deteriorarea prematură. Încălțările simple, cu un calapod confortabil și finisaje perfecte se potrivesc perfect cu o varietate de ținute, indiferent dacă optezi pentru o ținută casual sau una office. Deși asortarea încălțărilor cu poșeta nu mai este o regulă de eleganță, asigură-te întotdeauna că pantofii pe care îi porți respectă stilul ținutei și o onorează.

Bijuteriile

Femeile elegante acordă întotdeauna o atenție deosebită bijuteriilor pe care le poartă și le aleg în funcție de outfit și de contextul în care vor fi purtate. Un set de bijuterii simple, dar rafinate poate completa perfect stilul tău, indiferent de ocazie. Însă, asta nu înseamnă că nu poți purta bijuterii-fantezie sau sofisticate, dimpotrivă - secretul este să descoperi armonia acestora cu îmbrăcămintea și accesoriile și să le alegi pentru a-ți pune în valoare deopotrivă ținuta și trăsăturile. Bijuteriile pot transmite un mesaj puternic, așadar, alege-le și în funcție de ceea ce vrei să le comunici celor din jur.

Așa cum spuneam, detaliile materiale nu sunt singurele care determină eleganța. Atitudinea ta, gesturile pe care le faci, blândețea cu care îi tratezi pe cei din jurul tău și respectul câștigat cu ușurință prin prisma acestor calități și al altora fac parte, de asemenea, din spectrul eleganței.

Foto: Freepik