VIDEO Cum îți pregătești singur propriul parfum de cameră. Totul natural și foarte ușor de realizat!

Dacă îți place să ai o locuință frumos mirositoare, parfumurile de cameră reprezintă soluția ideală la care poți apela. Desigur, cu atât de multe opțiuni pe piață, este greu să te decizi la aroma potrivită. Mai simplu, ieftin și sănătos este să îți pregătești singur propriul odorizant de cameră. Iată cum! 

image

În ciuda aromelor extrem de plăcute, unele parfumuri de cameră pot ajunge să fie periculoase pentru sănătate. Asta pentru că producătorii folosesc în mod excesiv substanțe chimice, cu potențial dăunător pentru copii, pentru femeile însărcinate și pentru adulții cu boli respiratorii. De aceea, îți venim în ajutor și îți propunem să încerci să îți faci singur propriul parfum de cameră, fără nicio altă substanță chimică adăugată. În plus, nu este deloc scump și poți fi sigur că locuința ta o să miroasă, într-adevăr foarte frumos!  

Ai nevoie de: 

  • O oală;
  • Apă;
  • Lămâie;
  • Rozmarin;
  • Extract / esență de vanilie.

Citește și: Adevărul despre aroma de vanilie din deserturi și parfumuri. Extract din păstăi de vanilie sau din excremente de castor ori de vacă? 

Cum îl pregătești 

  1. Umple oala cu apă (250-300 ml) și pune-o la fiert;
  2. Între timp, taie lămâia felii și pune-o în apă, împreună cu crenguțele de rozmarin și cu 1 lingură de extract / esență de vanilie; 
  3. Lasă toate ingredientele să fiarbă la foc mic și adaugă apă, doar dacă este necesar.

Cum îl utilizezi 

Parfumul poate fi folosit în mai multe moduri. În prima parte a tutoriarului de mai jos, se lasă pe aragaz mai mult timp, însă îl poți utiliza sub mai multe forme. De pildă, parfumul rezultat, îl poți pune, împreună cu apă, într-o candelă pentru aromaterapie. De asemenea, îl poți turna într-o sticlă de pulverizare. Nu uita să te asiguri înainte că sticla este foarte curată!  

Citește și: Cum să faci un difuzor de parfum pentru cameră 

Ce alte alternative naturale ai 

Desigur, dacă nu îți place mirosul de lămâie sau de rozmarin, poți încerca să îți pregătești propriul odorizant, cu alte ingrediente naturale, precum: felii de portocală, frunze de mentă proaspete, scorțișoară, cafea, lavandă etc. Totul, simplu, ieftin și foarte ușor de realizat! 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube