5 motive să folosești apa termală în rutina de îngrijire a pielii

Odată cu venirea zilelor călduroase îți recomandăm să ai la îndemână apa termală: produsul de îngrijire pe care îl poți folosi pentru a-ți răcori și hidrata rapid pielea.

image

Apa termală nu este o apă obișnuită, aceasta se extrage din surse naturale subterane de la mare adâncime și este  îmbogățită cu minerale și oligoelemente. Are avantajul de a fi compatibilă cu echilibrul fiziologic al pielii, ceea ce înseamnă că apa termală este potrivită chiar și pentru pielea sensibilă.

În mod obișnuit, apa termală conține un număr mare și variat de minerale: sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cloruri, bicarbonați, sulfați, nitrați și siliciu. În funcție de izvoarele din care se extrage, aceasta mai poate conține și seleniu, zinc, cupru, mangan și fier. Toate aceste ingrediente contribuie la beneficiile apei termale pentru piele. De exemplu, zincul are efect antiinflamator, seleniul protejează pielea și o face mai fermă, magneziul îmbunătățește aspectul general al pielii, iar potasiul susține regenerarea celulară.

5 motive pentru care ar trebui să folosești apă termală

În continuare vei afla despre beneficiile pe care le are folosirea apei termale:

Hidratează rapid pielea

Apa termală este printre puținele produse de îngrijire hidratante care se potrivește tuturor tipurilor de piele, inclusiv pielea sensibilă și pielea grasă. Spre urmare, folosește apă termală de fiecare dată când îți simți pielea uscată, chiar dacă porți machiaj. De asemenea, apa termală poate înlocui loțiunea tonică pe care o folosești înainte de aplicarea unei creme sau a acidului hialuronic.

Are efect calmant

Dacă te confrunți cu o piele iritată sau cu boli de piele care produce iritații, cum ar fi eczema, folosirea unei ape termale este benefică deoarece ajută la calmarea pielii. Aceasta mai poate fi folosită în caz de arsuri solare, după epilare sau după bărbierit, când pielea se poate înroși ți irita, simțindu-se un disconfort general. Apa termală ajută la îngrijirea și vindecarea pielii datorită sărurilor și mineralelor pe care le conține.

Ajută la fixarea machiajului

Folosește câteva pufuri de apă termală pentru a ajuta machiajul să reziste mai mult timp. De asemenea, cu ajutorul apei termale poți umezi burețelul cu care aplici fondul de ten, pentru un plus de hidratare și pentru o aplicare mai ușoară a produsului.

Protejează pielea

Pielea noastră este expusă zilnic radicalilor liberi generați de mai mulți factori cum ar fi poluarea, razele ultraviolete sau fumul de țigară. Aceștia contribuie la deteriorarea barierei de protecție a pielii, ceee ce înseamnă o predispunere mai mare la a avea scuame, mâncărimi, inflamații, pete pigmentare. Datorită  mineralelor și oligoelementelor din apa termală, pielea este mai protejată în fața radicalilor liberi și, în consecință, bariera de protecție este mai puternică.

Este ușor de folosit

Fie că ești pe plajă, la o plimbare în natură, la o tură de alergat sau pur și simplu ai o zi încărcată la birou, nu ai la îndemână prea multe opțiuni de hidratare și reîmprospătare a pielii. Apa termală este ușor de folosit dat fiind că se prezintă sub formă de spray și este ușor de depozitat deoarece este disponibilă și în recipiente ce încap și într-o geantă mică. În plus, este potrivită pentru toată familia, și adulți și copii.

Încearcă și tu apa termală și bucură-te de toate beneficiile pe care le oferă pielii tale. Folosește-o de fiecare dată când ai nevoie de un plus de hidratare.



Recente

Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg