5 secrete pentru o relație fericită, chiar și după mulți ani

Orice femeie visează să-și găsească partenerul perfect, alături de care să trăiască pentru tot restul vieții în dragoste și armonie.

image

Iubirea și devotamentul sunt, într-adevăr, bazele unei relații solide și de lungă durată, dar se poate întâmpla ca la un moment dat să constați că lucrurile au luat-o într-o direcție nedorită, deși sentimentele au rămas neschimbate față de partener.

Pentru ca o relație să fie fericită chiar și după mulți ani trebuie să o alimentezi și să ai grijă de ea. Iată câteva sfaturi utile:

Creați amintiri

Pe parcursul relației, un cuplu are parte de nenumărate întâmplări fericite, iar multe dintre ele au loc, în general, în perioada de început a relației, atunci când faceți pentru prima dată lucruri împreună. Însă aceste lucruri se pot estompa în timp și este deosebit de important să creezi ocazii și să vă faceți amintiri. Chiar dacă în viața unui cuplu apar priorități și obligații, trebuie să-ți găsești timp să mergeți în vacanțe și să frecventați locuri frumoase ori de câte ori timpul v-o permite. Ieșiți în oraș cât mai des posibil, mergeți la film sau la teatru, la restaurante și cluburi, plimbați-vă în natură, în locuri pitorești și faceți fotografii ori de câte ori vă încântă ceva. Amintirile sunt ușor de creat și nu înseamnă că trebuie să faci neapărat ceva ieșit din comun în permanență. Lucrurile simple, care vă aduc zâmbetul pe buze, vor menține armonia în cuplu.

Oferă-i partenerului spațiu

Așa cum tu ai nevoie de timp personal pentru diverse activități, cum ar fi mersul la coafor, la sală, la o cafea cu o prietenă sau pur și simplu să stai în liniște și să citești o carte ori să te uiți la un film care îți place, și partenerul are nevoie de timp pentru el, așa că trebuie să accepți că va face lucruri fără tine. În foarte multe situații, egoul nostru înțelege importanța spațiului personal atunci când este vorba de noi, însă lucrurile se schimbă dacă este vorba de partener și instinctiv încercăm să-i limităm libertatea, ceea ce în timp poate duce la eșecul relației.

Acceptă că o relație implică și obligații

De multe ori, o relație te va aduce în punctul de a face lucruri care sunt doar pe placul partenerului, însă tu le detești. Dacă, spre exemplu, știi că pe el îl va face fericit să mergeți împreună la concertul unei trupe pe care doar el o agreează, atunci va trebui să faci asta. Așa cum vei descoperi și într-un material din Cosmopolitan despre secretele unei relații de durată, viața de cuplu implică și obligații de acest gen, în afara celor știute de toată lumea, cum este grija față de casă și de familie.

Certurile sunt normale

Multă lume are impresia că certurile aduc tensiune și, treptat, vor strica relația. Acest lucru este doar parțial adevărat. Certurile fără un motiv serios sau pentru lucruri lipsite de importanță vor face asta, însă pentru un cuplu este normal să se mai certe din când în când, pentru că puteți avea păreri diferite în diverse situații. Mai important este cum se desfășoară aceste certuri. Înlocuiește reproșurile și jignirile cu discuții constructive și ai grijă la tonul pe care îl folosești. Explică-i partenerului că este normal să aveți niște opinii contrare, dar că este important să vă întâlniți undeva la mijloc, ca să tranșați o anumită problemă.

Menține o atmosferă caldă și primitoare acasă

Chiar dacă ai avut o zi foarte încărcată și solicitantă la serviciu, este esențial să-ți găsești resursele de a lăsa la ușă toate grijile și frustrările. Încearcă să menții o atmosferă plăcută acasă, să-ți întâmpini partenerul cu zâmbetul pe buze, să îl săruți ori de câte ori pleci sau ajungi acasă și să faci gesturi de afecțiune.

Foto: Unsplash