5 sfaturi pentru o viaţă mai lungă

1 75490 original jpg jpeg

Poate părea complicat şi chiar imposibil de crezut că în mediul de viaţă actual, în care oamenii au o mulţime de activităţi şi de obiceiuri care le distrug sănătatea, expresia „să trăieşti mult şi bine“ mai poate fi de actualitate. Însă acest lucru nu este imposibil, dacă ţii cont de câteva sfaturi simple.

1. Alimentaţia

Consumă multe fructe şi legume crude, ca atare, sub formă de salate sau sucuri, mieji de seminţe neprăjiţi, cereale integrale, alimente cu ingrediente organice, fără E-uri. Elimină din dieta ta zahărul, mâncarea prăjită şi uleiurile hidrogenate, mâncarea procesată şi cea de tip fast-food.

2. Odihna

O persoană are nevoie de aproximativ 6,5 ore de somn pe noapte. E important nu doar să respecţi orele de somn, ci şi calitatea lor. Un somn odihnitorpoate reduce durerea, anxietatea, depresia şi riscul apariţiei infecţiei şi acumulării de kilograme, reprezentând activitatea cea mai eficientă în lupta cu trecerea timpului.

3. Sportul

Corpul este făcut pentru mişcare. Dacă te întrebi cum poţi fi mai activă în fiecare zi şi care e cea mai bună metodă care să te ajute să te menţii în formă, ia în considerare orele de dans, de aerobic, de înot, de mers cu bicicleta şi de stretching, foarte sănătoase pentru articulaţiile tale. Pe lângă un corp sănătos ai nevoie şi de un tonus psihic bun, de aceea mişcarea reprezintă un tratament eficient împotriva depresiei, ajutând totodată şi la prevenirea atacului de cord.

4. Iubirea

Se spune că singurătatea poate omorî mai repede decât ţigările. De ce? Omul are nevoie de afecţiune, de tandreţe nu doar pentru a se simţi bine, ci şi pentru a rămâne sănătos pentru o bună perioadă de timp. Este cunoscut faptul că fără îmbrăţişari, sistemul imunitar devine slăbit, iar corpul se poate îmbolnăvi. Acest fapt este ştiinţific dovedit, observându-se că bebeluşii abandonaţi, care nu au parte de afecţiune şi nu sunt îmbrăţişaţi, mor. Aşadar, îmbrăţisările sunt vitale şi dacă momentan eşti singură, te poţi bucura la fel de bine de compania prietenilor.

5. Sensul vieţii

Dă un sens vieţii tale şi astfel vei simţi că ai pentru ce să trăieşti. Având o motivaţie puternică, te vei bucura pe deplin de fiecare zi în parte şi vei face tot ce îţi stă în putinţă să dai tot ce ai mai bun.Recente

clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg