9 activități distractive și relaxante pentru femei

În viața alertă pe care o trăim, relaxarea pare un lux. În realitate, ea este o necesitate și un drept al fiecăreia, așa că nu o lăsa în coada listei cu lucruri de făcut. Găsește activități distractive care să te elibereze de stres și de energiile negative, care se acumulează inevitabil.

image

Astfel de activități sunt destule. Dacă nu îți vine ceva în minte, iată 9 sugestii de modalități prin care te poți relaxa:

Pictura

Pictura este unul dintre cele mai relaxante hobby-uri din domeniul artelor și meșteșugurilor, ajutând exprimarea personalității și la atingerea energiei tale creative.

Pe lângă faptul că te eliberează de stres, pictura îți oferă și un sentiment de împlinire ori de câte ori termini o lucrare. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie de pregătire specială pentru de a picta. Mulți artiști celebri nu au avut niciun studiu în acest sens. Tot ce ai nevoie este o pensulă, culori, coli de pictat, o paletă și un mediu care să te inspire.

Cântatul

Poate că nu îți place să desenezi sau să pictezi, dar ai o voce minunată pe care toată lumea adoră să o audă. Știai că atunci când cânți îți poți îmbunătăți starea de spirit într-o clipă?

Studiile arată că această activitate stimulează eliberarea de endorfine și oxitocină în corpul tău. Endorfina este hormonul asociat cu plăcerea, în timp ce oxitocina este hormonul care atenuează stresul și anxietatea.

image

Dansul

Experții cred că dansul este un bun hobby pentru ameliorarea stresului, deoarece necesită mișcarea corpului. Prin această mișcare, endorfinele sunt eliberate și începi să te simți fericită.

Dar, pe lângă această explicație fiziologică, Psychology Today raportează că dansul reduce anxietatea prin interacțiunea noastră cu muzica. La nivel psihologic, dansul pe ritmul muzicii aduce un sentiment general de echilibru.

Actoria

Poate că ai vrut să devii actriță când erai mică, dar apoi viața te-a dus pe alt drum. Ei bine, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la visul tău de a juca un rol.

Multe grupuri fac actorie pentru distracție, în timp ce unele o fac pentru bani. Oricare ar fi motivul pentru care te atașezi de acest hobby, găsește un grup care ți se potrivește. Pe lângă distracția și profitul potențial, sigur că și încrederea ta se va îmbunătăți.

image

Ținerea unui jurnal

Jurnalul este o modalitate bună de a-ți canaliza emoțiile în cuvinte. Nu contează dacă nu ești o scriitoare înnăscută. În jurnalul tău, poți spune ceea ce vrei să spui și să fii cine vrei să fii. Există diferite tipuri de jurnale, de la cele de recunoștință până la cele zilnice. Mulți oameni sunt pasionați în prezent de „bullet journaling” - o metodă de organizare și de urmărire a listei de activități în fiecare zi. Nu există un format anume despre cum să o faci, totul depinde doar de personalitatea ta.

Jocurile video

Studiile arată că jocurile video sunt surse ideale pentru alungarea stresului, pentru că îți permit să evadezi din realitate, măcar pentru câteva minute. Inițial, gaming-ul era considerat un hobby pentru bărbați, dar există o comunitate în creștere de jucători de sex feminin. Se spune chiar că femeile sunt mai norocoase decât bărbații la jocurile video din cazinourile online, acolo unde se pot distra cu un bonus fără depunere. Există o listă lungă de jocuri video mobile sau disponibile consolă și PC.

Coloratul

Ai auzit vreodată de fenomenul „coloratului pentru adulți”? Pentru cei trecuți de adolescență, coloratul este chiar mai indicat decât pentru copii, întrucât viața ca adult este puțin mai stresantă și se simte nevoia unui refugiu într-o lume dominată de nuanțe vesele și de frumos. Multe librării și magazine de articole de birou vând cărți de colorat terapeutice. Dacă nu crezi că aceste cărți vor funcționa, încearcă-le și vei vedea că te înșeli.

image

Fotografia

Fotografierea poate fi un hobby bun, indiferent că iei activitatea foarte în serios sau nu. Se spune că fotografii au viziuni diferite asupra aceluiași obiect. Poți chiar să înveți online să faci fotografii.

Odată ce vezi frumusețea lumii prin obiectivul camerei sau al telefonului inteligent, vei învăța să apreciezi viața și mai mult. Aceasta este cheia pentru o viață fără stres... capacitatea de a vedea frumosul din orice, jumătatea plină a paharului.

Origami

Ca și coloratul, poți crede că este doar pentru copii, dar origami este de fapt pentru toată lumea. De fapt, origami este o activitate recomandată adulților și seniorilor pentru a stimula creierul și pentru a îmbunătăți concentrarea și dexteritatea.

Acest lucru se datorează faptului că atenția acordată plierii hârtiei ajută la diverse probleme de sănătate mintală, inclusiv la concentrare, păstrarea memoriei și relaxarea creierului.